
Omlós almás-fahéjas muffin, amiből kevés egy adag
Ne csodálkozz, ha az almás-fahéjas muffin sütése közben az egész család egyszer csak megjelenik a konyhában. Mindenkit messziről odacsalogat a süti különösen finom illata. Ha követed ezt a receptet, villámgyorsan fantasztikus édességet tehetsz az asztalra. A tésztába keverhetsz csokidarabokat, kandírozott citromot, narancsot vagy diót.
Hozzávalók 12 muffinhoz
- 3 alma
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 kisebb bögre tej
- fél kisebb bögre olaj
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- ízlés szerint őrölt fahéj
- őrölt szegfűszeg
Reszeld le az almát nagyobb lyukú reszelőn, és add hozzá az ízlés szerinti fahéjat. Dobhatsz hozzá még egy kis szegfűszeget is. Az almás masszát hagyd állni addig, amíg a tészta elkészül.
A tojásokat keverd habosra gépi habverővel, add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot! Utána fokozatosan jöhet a tej és az olaj. Majd szép lassan forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Végül keverd hozzá óvatosan az almás masszát.
Adagold a homogén tésztát vajjal kikent vagy kapszlikkal bélelt muffinformába. Tedd előmelegített sütőbe, és körülbelül 20 perc alatt süsd meg. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Szúrj az egyik sütibe tűt vagy hegyes kést, ha nem tapad hozzá massza, az almás-fahéjas muffin elkészült.