

Így készül a görög saláta
A görög saláta a nyár egyik slágere, és nem csupán Hellászban. Bárhol járunk a világban, szinte minden étteremben rendelhetünk. Sőt, könnyen el is készíthetjük. Köretként kínálhatjuk, kerti partikra is ajánljuk, és önálló vacsoraként ugyancsak szervírozhatjuk.
Hozzávalók:
1 kígyóuborka
3 paradicsom
1 csomag fetasajt
1 fej lilahagyma
1-1 kisebb üveg zöld és fekete olívabogyó
görögsaláta fűszer
olívaolaj
kevés citromlé
Elkészítése:
A hozzávalókat nekünk tetsző formájúra és nagyságúra feldaraboljuk, ezzel megy el a legtöbb idő. Majd egy szép tálban alaposan összekeverjük. A végén az olívabogyók és a citrom levével, továbbá kevés olívaolajjal leöntjük a salátát, és a fűszerrel megszórjuk. Hűtve tálaljuk. (Ha nincs fűszerünk bazsalikommal, oregánóval pótolhatjuk.)