Nem tudsz ellenállni a sütőtöknek? Ha unod, hogy mindig egyféleképpen eszed, készíts a finom és egészséges „nasiból” levest. Ne félj kipróbálni! Nagy előnye, hogy percek alatt elkészítheted, és még olcsó is. A tejszínnek köszönhetően finom selymes lesz, a fűszerekkel pedig izgalmassá varázsolhatod.

A sütőtökkrémleves receptje

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb sütőtök
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 és fél l víz
  • 2 húsleveskocka
  • fél vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • kevés vaj
  • kevés olívaolaj
    sütőtök

Elkészítése:
A megmosott, feldarabolt, kimagozott sütőtököt 200 fokon süsd meg, majd villával törd össze. (A magot tedd félre!) Közben készíts a másfél liter vízből és a leveskockából húsleves alaplét. Az apróra vágott vöröshagymát vajon dinszteld meg, add hozzá a sütőtököt, a sót, a borsot, a szerecsendiót, a fokhagymát és kicsit süsd együtt. Majd a húsleves-alaplével öntsd fel a tökös alapot. Néhány perccel később keverd hozzá a tejszínt. Végül pedig botmixerrel pépesítsd az egészít.
Tálalás: A kevés olívaolajban, sóval pirított tökmaggal kínáld.