Mihály-napi versek, vásári rigmusok, hagyományok: ismerje meg gyermeked is!


Roppanós spenótos-baconös csiga: leveles tésztából gyors és finom
Az egészséges spenótból ne csak főzeléket készíts, számtalan módon felhasználhatod. Tökéletes pitébe, csirkemellel, salátával, sőt leveles tésztába töltelékként is. Ha csigaként készíted el, biztos, hogy a gyerekek is örömmel megeszik. A bacon és a krémsajt sokkal finomabbá teszik a roppanós tekercseket. Most feltétlenül friss spenótból készítsd!
Spenótos, baconös csiga
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 25 dkg spenót
- 10 dkg krémsajt
- 2 szelet bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
- szerecsendió
- 1 db tojás a kenéshez
Elkészítése:
A töltelékhez a spenótot alaposan mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Fonnyaszd meg kevés olajon, közben keverd hozzá a zúzott fokhagymát, az ízlés szerinti sót, borsot, szerecsendiót. Érdemes egy kicsit botmixerrel pépesíteni, majd keverd hozzá a krémsajtot.
Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten. Semmiképpen ne mikrózd, különben a tészta nem lesz leveles. Lisztezett felületen nyújtsd 2-3 milliméter vékony téglalapra. Kend rá a sajtos-spenótos tölteléket. Csavard fel, majd vágd fel nagyjából 1,5-2 ujjnyi vastagra, és rendezd a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend le mindegyiket villával felvert tojással. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg 15-20 perc alatt.
A spenótos-fetás kifliket is feltétlenül próbáld ki! Különlegesek, mégis egyszerűek.
Spenótos-fetás kiflik leveles tésztából: ezzel is várhatod a locsolókat