Az egészséges spenótból ne csak főzeléket készíts, számtalan módon felhasználhatod. Tökéletes pitébe, csirkemellel, salátával, sőt leveles tésztába töltelékként is. Ha csigaként készíted el, biztos, hogy a gyerekek is örömmel megeszik. A bacon és a krémsajt sokkal finomabbá teszik a roppanós tekercseket. Most feltétlenül friss spenótból készítsd!

Spenótos, baconös csiga 

Hozzávalók: 

  • 1 csomag leveles tészta
  • 25 dkg spenót
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 szelet bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítése: 

A töltelékhez a spenótot alaposan mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Fonnyaszd meg kevés olajon, közben keverd hozzá a zúzott fokhagymát, az ízlés szerinti sót, borsot, szerecsendiót. Érdemes egy kicsit botmixerrel pépesíteni, majd keverd hozzá a krémsajtot.

Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten. Semmiképpen ne mikrózd, különben a tészta nem lesz leveles. Lisztezett felületen nyújtsd 2-3 milliméter vékony téglalapra. Kend rá a sajtos-spenótos tölteléket. Csavard fel, majd vágd fel nagyjából 1,5-2 ujjnyi vastagra, és rendezd a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend le mindegyiket villával felvert tojással. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg 15-20 perc alatt.

A spenótos-fetás kifliket is feltétlenül próbáld ki! Különlegesek, mégis egyszerűek.

Spenótos-fetás kiflik leveles tésztából: ezzel is várhatod a locsolókat