Ha szeretnéd lenyűgözni a családot, a meseszép almarózsával biztosan sikerül. Első ránézésre talán össze is keverheted az igazi virággal. Bár bonyolultnak tűnik, egyáltalán nincs hozzá szükség komoly sütikészítő múltra  vagy kézügyességre.

Az almarózsa alapja a háziasszonyok nagy kedvence, a bármikor bevethető leveles tészta. Ha fagyasztott tésztával dolgozol, fontos, hogy szobahőmérsékleten engedd fel. Az édesség illata már sütés közben belengi az egész lakást a fahéjnak és a szerecsendiónak köszönhetően. A sütik olyan mutatósak, hogy akár nagyobb alkalmakra is elkészítheted.

Almarózsa receptje 

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 db alma
  • 2 evőkanál+ 2 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál  fahéj
  • 1 csipet szerecsendió
  • 0.5 db citrom

Elkészítése:

Az almákat felezd el, a magházat távolítsd el, vágd vékony szeletekre, és locsold meg a citrom levével. Rakd egy lábosba, önts hozzá annyi vizet, amennyi éppen ellepi, szórj hozzá 2 evőkanál cukrot. Főzd 2-3 percig, hogy könnyen tudd hajlítani. Szűrd le, csepegtesd le, és papírtörlővel törölgesd meg.

A leveles tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen. Keverd össze a fahéjat, a szerecsendiót 2 teáskanál cukorral, és szórd meg vele a tésztát. Sodrófával kicsit nyomkodd is bele. Vágd fel  kétujjnyi vastag csíkokra, ezekre fektesd az almaszeleteket úgy, hogy a gyümölcsök fedjék egymást, de felül lógjanak is ki egy picit. Szorosan tekerd fel, a végeket jól nyomkodd össze, és rakd az almarózsákat a muffinsütő mélyedéseibe. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 20 perc alatt szép pirosra. Még forrón szórd meg porcukorral.

A legjobb variációk almarózsára:

A csodaszép sütit lekvárral is elkészítheted.

Az almarózsát egy serpenyőben is megsütheted.

almarózsa serpenyőben

Az almarózsákat vaníliás muffin közepébe is helyezheted.

almarózsa-muffin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az almás-fahéjas muffin is egyszerű és gyors, 30 perc alatt összedobhatod.

Omlós almás-fahéjas muffin, amiből kevés egy adag

Fotók forrása: www.freepik.com