25 mondat, amit taníts meg gyermekednek, hogy sikeresebb és magabiztosabb

Bámulatos és finom almarózsák leveles tésztából: nem kell mesterszakácsnak lenned, hogy elkészítsd
Ha szeretnéd lenyűgözni a családot, a meseszép almarózsával biztosan sikerül. Első ránézésre talán össze is keverheted az igazi virággal. Bár bonyolultnak tűnik, egyáltalán nincs hozzá szükség komoly sütikészítő múltra vagy kézügyességre.
Az almarózsa alapja a háziasszonyok nagy kedvence, a bármikor bevethető leveles tészta. Ha fagyasztott tésztával dolgozol, fontos, hogy szobahőmérsékleten engedd fel. Az édesség illata már sütés közben belengi az egész lakást a fahéjnak és a szerecsendiónak köszönhetően. A sütik olyan mutatósak, hogy akár nagyobb alkalmakra is elkészítheted.
Almarózsa receptje
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 3 db alma
- 2 evőkanál+ 2 teáskanál cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 csipet szerecsendió
- 0.5 db citrom
Elkészítése:
Az almákat felezd el, a magházat távolítsd el, vágd vékony szeletekre, és locsold meg a citrom levével. Rakd egy lábosba, önts hozzá annyi vizet, amennyi éppen ellepi, szórj hozzá 2 evőkanál cukrot. Főzd 2-3 percig, hogy könnyen tudd hajlítani. Szűrd le, csepegtesd le, és papírtörlővel törölgesd meg.
A leveles tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen. Keverd össze a fahéjat, a szerecsendiót 2 teáskanál cukorral, és szórd meg vele a tésztát. Sodrófával kicsit nyomkodd is bele. Vágd fel kétujjnyi vastag csíkokra, ezekre fektesd az almaszeleteket úgy, hogy a gyümölcsök fedjék egymást, de felül lógjanak is ki egy picit. Szorosan tekerd fel, a végeket jól nyomkodd össze, és rakd az almarózsákat a muffinsütő mélyedéseibe. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 20 perc alatt szép pirosra. Még forrón szórd meg porcukorral.
A legjobb variációk almarózsára:
A csodaszép sütit lekvárral is elkészítheted.
Az almarózsát egy serpenyőben is megsütheted.
Az almarózsákat vaníliás muffin közepébe is helyezheted.
Az almás-fahéjas muffin is egyszerű és gyors, 30 perc alatt összedobhatod.
Fotók forrása: www.freepik.com