Alig múlt el a karácsony, máris törhetjük a fejünket, hogy mivel lepjük meg a két ünnep között hozzánk látogató vendégeket, vagy mit együnk szilveszterkor két koccintás között. A virslis tekercsek tökéletesek minden alkalomra. Nagy előnyük, hogy bolti leveles tésztából pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészítheted. A siker titka csupán annyi, hogy jó minőségű virslit használj. A tetejére akár szezámmagot is szórhatsz.

Virslis tekercsek leveles tésztából

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 40 dkg virsli
  • 10 dkg sajt
  • 1 db tojás
  • mustár/ketchup

Az elkészítése:

Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten, és lisztezett felületen nyújtsd ki. Vágd körülbelül 2.5-3 centi széles csíkokra. A virsliket darabold két vagy három részre. Ha szeretnéd, mustárral vagy ketchuppal be is kenheted.

Mindegyik virslit tekerd be egy-egy tésztacsíkkal, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Fontos, hogy legyen köztük távolság. Mindegyik tetejét kend le felvert tojással, és szórd meg reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Amikor szép aranybarna, kiveheted a sütőből.

A baconös-sajtos rudakkal is mindig garantált a siker, és képtelenség elhibázni.

Ropogós baconös-sajtos rudak: csak úgy eteti magát