Hogyan válasszunk gyermekünk számára felvételi előkészítőt? – Interjú Horváth Katalinnal


Ropogós baconös-sajtos rudak: csak úgy eteti magát
Ha gyors, finom vendégvárót készítenél, vagy valami egyszerű sós sütit keresel kiadós leves, főzelék után, a baconös-sajtos rudakat érdemes számításba venni.
A jól bevált, sokféleképpen felhasználható leveles tészta ezúttal is nagy segítségedre lehet. Nem kell hozzá kézügyesség, képtelenség elhibázni, és mindenki kapkodja majd egyiket a másik után. Kipróbálhatod úgy is, hogy a tésztát megkened sajtos krémmel, esetleg paradicsomos szósszal.
Baconös-sajtos rudak
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 csomag bacon
- 15 dkg sajt
- rozmaring
- 1 db tojás
Elkészítése:
Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten, és nyújtsd ki lisztezett felületen fél centi vastagra. Rakd ki szorosan baconszeletekkel, szórd meg reszelt sajttal és rozmaringgal. Éles késsel vagy pizzavágóval vágd fel két centi vastag csíkokra. Egyesével csavard meg a tésztákat.
Rendezd a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymással nagyobb távolságra. Kend meg a felvert tojással. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd szép pirosra 15-20 perc alatt.
A spenótos-fetás tekercsek is leveles tésztából készülnek, és nagyon finomak. Ne hagyd ki!
Spenótos-fetás kiflik leveles tésztából: ezzel is várhatod a locsolókat
Fotó forrása: www.freepik.com