Spenótos-fetás kiflik leveles tésztából: ezzel is várhatod a locsolókat
Ha különleges, mégis egyszerű finomsággal szeretnéd megörvendeztetni húsvétkor a családot, esetleg partifalatokat keresel, a spenótos-fetás kiflik receptje pont jól jön. Friss és mirelit spenótot is használhatsz. Készítsd úgy, mint a híres amerikai konyhatündér és színésznő, Ayesha Curry.
Mi már kóstoltuk, a Food Network rendezvényén, a Capriccio Lakásétteremben. Nem győztük kapkodni egyiket a másik után.
Hozzávalók:
- 28 dkg fagyasztott, felvagdosott spenót, kiolvasztva
- 2 db 225 grammos csomag konyhakész fagyasztott leveles tészta
- 9 dkg krémsajt, szobahőmérsékleten
- 9 dkg fokhagymás-fűszeres feta sajt, felmorzsázva (kb. ½ bögre)
- 3 szál újhagyma, finomra felaprítva
- 2 evőkanál finomra vagdosott kapor
- 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
- 1 teáskanál finomra reszelt citromhéj
- durvaszemű só és frissen őrölt feketebors
- finomliszt, a tészta megmunkálásához
- 1 nagy tojás, felverve
Elkészítés
A sütőt melegítsd elő 205°C fokosra. Egy sütőlapot vagy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A spenótot tedd egy nagy tálba, és kézzel morzsold szét. Add hozzá a krémsajtot, a fetát, az újhagymát, a kaprot, a parmezánt, a citromhéjat, ½ teáskanál sót és kevés feketeborsot. Jól keverd el.
A munkafelületet és a kezedet enyhén lisztezd be. Nyújtsd ki a leveles tésztát, és vágj belőle háromszögeket. A háromszög rövidebb végére helyezz körülbelül egy kanálnyi tölteléket, és hajtsd be a tésztát. A tekercset a háromszög csúcsával lefelé rakd a sütőlapra, és két végét behajtva formáld félhold alakú kiflikké. Mindezt ismételd meg a maradék háromszögekkel és töltelékkel. A kifliket egymástól legalább 2,5 centi távolságra helyezd el a sütőlapon.
A tésztát kend meg a felvert tojással, és süsd körülbelül 12 percig, míg a falatkák felpuffadnak, és aranybarnák lesznek. A kifliket néhány percig hagyd a tepsiben hűlni. Melegen vagy kihűlve szolgáld fel.