Végre ismét mehetünk a kertbe tevékenykedni, sütkérezni! Ha még a padláson pihen a kerti bútorod és a napernyőd, feltétlenül szedd elő!  Ha ezek előkerülnek, lehet, hogy rájössz, szeretnél valami újat. Már néhány apró dologgal feldobhatod  udvarodat. Íme, négy egyszerű, házilag könnyen kivitelezhető ötlet – ezek  biztos nincsenek a szomszédaidnak.

raklapasztal

Régi, koszos és elhasznált a kerti asztalod? Semmiképp ne vegyél újat, hisz kettő raklappal mediterrán hangulatot varázsolhatsz a teraszra. A raklapokon kívül egy vödör festékre lesz csak szükséged, illetve néhány szögre. (Használtan körülbelül 1000-1200 Ft-ért juthatunk hozzá egy raklaphoz.) Ha ügyes vagy, leszedheted a raklap eredeti „talpait”, és a helyükre tegyél egy magasabb fakockát, ami megemeli a kettő közti távolságot. Nincs más dolgod, mint összeszögelni őket. A praktikusság szempontjából csavarozhatsz az aljára görgőket, így akár hetente is átrendezheted a teraszt.

szinesgumik
Tedd még színesebbé virágaidat! Akár ingyen is hozzájuthatsz régi, elhasznált gumiabroncsokhoz, legyen az autóé vagy motoré. Ezeket fesd különféle színűekre, a fantáziádra van bízva. Építs belőlük egy virágos kertet. Ezekben a színes gumikban bármilyen növény jól mutat, de legfőképpen a kertedet teszi trendivé.

kertilámpások

Nincs is hangulatosabb az esti órákban gyertyafénynél pihenni és beszélgetni a család többi tagjával. A félhomályt könnyedén elérheted lámpásokkal. Készítsd el Te magad a kerti világítást! Ehhez szükséged lesz üvegekre –a befőttesüveg is kiváló –, de rengeteg helyen kapható a képen látható mécses is. Tölts bele kavicsot, majd tedd bele a gyertyát. Felkötheted a fára vagy a terasz gerendáira. De teheted akár a földre, vagy körberakhatod mécsesekkel az egész kiülős részt. Ha mégis úgy döntesz, hogy a fára kötöd, nem kell más, csak spárga/kötél és drót. Mindkettővel megoldható.

cserepestó

Minden kertszerető háziasszony egy kis tóról álmodozik. Itt egy szuper ötlet, aminek hála, nem kell felásni a fél udvart. Elég egy nagyobb cserép, műanyag kertszegély, föld és gyönyörű vízi növények. A cserép egy részét válaszd le a kertszegéllyel, de mindkét részt töltsd fel földdel a képen látottak szerint. A nagyobb, tavi részt töltsd fel vízzel, majd ültesd el a virágokat a kisebb parcellába, végül szépítsd a tavat egy gyönyörű tavirózsával.

L. K.