A levendula a szeretetet és a törődést jelképezi évszázadok. Még mindig nagy sláger a lakberendezők körében. Szinte minden helyiségbe becsempészheted valamilyen módon az ősi gyógynövényt. Hogy miként?

 

levendula kopogtato

 

levendulakopogtató

A bejárat dísze
A levendulából készült kopogtató az idény egyik nagy slágere. Teheted  külső, belső ajtóra egyaránt. Saját magad is elkészítheted, nem nagyobb munka, mintha adventi kopogtatót/koszorút készítenél. Különböző formájút is megálmodhatsz magadnak, a kör mellett trendi a szív is, kis szalaggal, egyéb kiegészítőkkel.

levendula a konyhában

A csészétől a textilekig
A konyhánkat még kedvesebbé teszik a levendulás dekorok – csészék, kiöntők, de akár asztalterítők, egyéb textilek, szalvéták formájában. A stílusosság kedvéért kínáljunk hozzá levendulás finomságot, pl. kekszet, fagyit, limonádét.

 

 levendulasdoboz

Dobd fel a szobát!
Ez a levendulás terítő és doboz kerülhet az előszobába, de akár a hálóba is. Egész biztos, hogy a szett láttán neked is eszedbe jut Provance. A levendulás textilek már az elmúlt években is nagy népszerűségnek örvendtek.

 levendulasgyertya

Micsoda illat!
A levendulás gyertya/gyertyatartó sem hiányozhat ilyenkor! Ezt a hangulatos mécsest még a kevésbé ügyesek is el tudják készíteni. Nem kell hozzá más, mint egy formás üveg, egy kisebb csokor levendula és egy szalag. Nagy beszélgetésekhez, sőt akár kerti partikhoz is ajánljuk.

 

levenduladecor2
A szappantól a gyertyáig
A levendulát a test, a lélek és az agy is rendkívül szereti. Először az ókori egyiptomiak készítettek belőle nyugtató hatású kenőcsöt, parfümöt. Különleges csomagolásban fürdőszobánk dísze lehet. Már a halványlila is nyugtató, az illatáról nem is beszélve. Egy-két levendulaágat is a dekorációnkhoz csempészhetünk. Ráadásul egész testünk meghálálja a gondoskodást. Add meg a módját: a dekorációhoz válassz levendulás szappant, habfürdőt, testápolót!

levendulacsokor

Egy csokor levendula
Szinte bárhova teheted, feltűnő színe és illata miatt garantálta feldobja a teret. Szárított formában különösen ajánljuk szekrényekbe. Ruháidnak mindig garantáltan friss illatuk lesz! A mellékhelyiségekbe is épp emiatt javasolt. Egy szárított csokor akár 3 éven keresztül is megtartja jellegzetes illatát.

Mentés

Mentés