Nyáron, ha tehetjük, itt töltjük a legtöbb időt, de ősszel és tavasszal is kellemes órák színtere. Mindenkinek fontos, hogy hol és milyen körülmények között tud otthonában is kikapcsolódni. Íme, a mai trendek, és néhány ötlet, amikkel divatosabbá tehetjük saját teraszunkat.

Így fogj hozzá az átalakításhoz:
Mint mindenhol, a lényeg, hogy a teraszon lévő berendezések passzoljanak egymáshoz. De mégis a vásárlók legfontosabb szempontja mi más is lenne, mint a kényelem. Továbbá ne feledjük el figyelembe venni a ház stílusát, és azt, hogy a tárgyak elférjenek a rendelkezésünkre álló helyen.

terasz

A műanyag garnitúra az, ami bárhol megállja helyét és árából adódóan is a legkelendőbb. Nem feltétlen a legtrendibb, de mindig beválik. Amiket viszont bárhova tehetsz, és nagyon szépek is, azok a fából készült bútorok. A fa örök, soha nem megy ki a divatból. Léteznek kovácsoltvas bútorok is, de ezek nagyon kötöttek, nem mindenhova illenek.

Jó pár éve a legdivatosabb bútor a kerti ülőgarnitúra. A kényelem királya. Léteznek olyanok, amiket kedvünkre alakíthatunk, összetoljuk egy nagynak, több kisebbre, kinek hogyan tetszik.

Amikor berendezzük a teret, fontos lehet, hogy hol van a teraszajtó, vagy van-e ott ablak. Ajánlott, hogy a bútor a kertre nézzen, esztétikailag is jobban fest, és akár a gyerekeket is jobban szemmel tudjuk tartani.

A színeket az éppen adott divat határozza meg, de az örök sláger a fehér és a fekete.

Probléma lehet, hogy nincsen fedett teraszunk, de erre is van már ezerféle megoldás. Vehetünk napernyőt, ebből is létezik függő vagy épp kerekes aljú, amit ide-oda tolhatunk. A nap ellen védekezhetünk vitorlavásznakkal is, amik szintén jól néznek ki és különleges hangulatuk van. De a legjobb és legszebb megoldás, a pavilon. Akár teljesen zárttá is lehet tenni, és igazi luxus hatása van. Már igazán elérhető áron is kaphatóak.

Amikkel még jobban feldobhatjuk a teraszunkat:

A bútorhoz elengedhetetlenek a terítők és a párnák. Ezekből is nagy választék van, bárhol is vesszük. Akik nagyon szeretik követni az aktuális divatot, vagy csak szeretik „felfrissíteni” a környezetüket, azok akár évente is cserélhetik, sőt tarthatunk több szettet is otthon.

Apró dolgokkal is kellemesebbé tehetjük a környezetet. Kis mécseseket helyezhetünk el az asztalon, de kaphatók álló olajmécsesek is, amiket elhelyezhetünk a terasz szélén. De mégis a virágok a legjobb díszítő eszközök. Tele rakhatjuk velük az egész teraszt, hisz virágokból sosem elég. Ha szeretünk éjszakáig kint ülni és beszélgetni, beszerezhetők lámpások, és vásárolhatunk kinti szőnyegeket is, amik szintén szebbé varázsolják a teret. Akár a grillsütőt is tarthatjuk itt.