Ha unod a sok édességet, készíts omlós túrós-sajtos rudat! Jól jön bármilyen családi, baráti összejövetelre, ünnepre, vagy egy pohár forró ital mellé. Ennek a változatnak az az egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell dagasztani, keleszteni. Villámgyorsan összeállítod, és egyszerű bánni a tésztával.

Túrós-sajtos rúd

Hozzávalók: 

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg sajt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 db tojás a tetejére
  • kömény

Az elkészítése: 

A lisztet szitáld egy tálba, és keverd össze a sóval, majd morzsold össze a vajjal. Rakd hozzá a túrót, a reszelt sajt felét, és jól gyúrd össze. Letakarva tedd a hűtőbe legalább egy órára, majd nyújtsd ki fél centi vékonyra. A tetejét kend meg a villával felvert tojással. Végül szórd meg a maradék sajttal és köménnyel. Vágd egyforma nagyságú rudakra, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg 20-25 perc alatt aranybarnára.

Jó, ha van a tarsolyodban egy mindig bevethető pogácsarecept is!

Villámgyors sajtos pogácsa kelesztés, dagasztás nélkül: a tészta könnyű, puha