Cinemira KIDS a hétvégén a Margit-szigeten izgalmas filmekkel és programokkal
Ropogósra sült, ínyenc BBQ csirkeszárnyak: kerti partik sztárjai
Klasszikus BBQ ízekre vágysz? Süss csirkeszárnyat! Az amerikaiak imádják, bármilyen családi vagy baráti összejövetelek, kerti partik sztárjai lehetnek. Készítsd hozzá saját magad a szószt. A csirkeszárnyakat grillezés előtt marináld be, majd sütés közben kend át őket a maradék szósszal. Így biztosíthatod a tökéletes, ragacsos bevonatot!
BBQ csirkeszárnyak:
Hozzávalók:
- 18 db csirkeszárny
- 1 bögre paradicsompüré
- 1/2 bögre barna cukor
- 1/4 bögre Worcestershire-szósz
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt paprika
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál fekete bors
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Készítsd elő a BBQ szószt. Egy közepes lábasban keverd össze a paradicsomkonzervet, a barna cukrot, a Worcestershire-szószt, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a paprikát, az oregánót, a köményt, a sót és a borsot. Főzd lassú tűzön, amíg a szósz besűrűsödik. Ez általában körülbelül 15-20 percet vesz igénybe.
Amíg a szósz fő, készítsd elő a csirkeszárnyakat. Mosd meg alaposan a húst, majd itasd le róluk a nedvességet papírtörlővel. Ezután helyezd a szárnyakat egy tálba, és locsold meg őket olívaolajjal. Gyengéden masszírozd be az olajat, hogy mindenhova jusson belőle.
Öntsd a BBQ-szószt a húsra, és alaposan forgasd össze. Hagyd, hogy legalább 30 percig, de lehetőleg egy éjszakán át marinálódjanak a szárnyak a hűtőszekrényben.
Melegítsd elő a grillt, és olajozd meg a rácsot, hogy ne ragadjon rá a hús.
Pihentetés után vedd ki egy csirkeszárnyakat a szószból, és helyezd a grillrácsra, majd közepes hőfokon folyamatosan forgasd őket, és kend át a maradék szósszal. Süsd szép aranybarnára a hús mindkét oldalát kb. 15-20 perc alatt.
Hagyd kicsit hűlni a húsokat.
Tálald a BBQ csirkeszárnyakat friss zöldségekkel vagy a klasszikus köretekkel.
Megjegyzés: A recept mennyisége és sütési idő a csirkeszárnyak méretétől függően változhat, ezért érdemes figyelni a sütési folyamatot, hogy a csirkeszárnyak teljesen átsüljenek és ízletesek legyenek.
A grillen sült csirkenyársak is csábítóak, főleg sok zöldséggel sütve!