Hogyan válasszunk gyermekünk számára felvételi előkészítőt? – Interjú Horváth Katalinnal


Ínycsiklandó töltött sült krumpli: hideg esték kedvence
Ha szereted a sült krumplit, ezért a töltött változatért különösen odaleszel.
Ropogós külső, puha belső, megannyi töltelék: a jacket potato Angliában elképesztően népszerű étel. A pubok kedvencét otthon is pofonegyszerűen, kevés munkával összedobhatod. Olcsó, rendkívül változatosan elkészíthető. A sima sajtos verziótól a chilis babosig sokféleképpen kipróbálhatod.
Töltött sült krumpli
Hozzávalók:
- 4 nagyobb krumpli
- 10 dkg sajt
- 2 teáskanál olívaolaj
- 4 evőkanál tejföl
- só
- zöldfűszer
Elkészítése:
Válogass össze fejenként egy-két nagyobb, egészséges krumplit. Alaposan mosd meg, dörzsöld meg a héját, megpucolni nem kell. Szurkáld meg villával több helyen, majd kend be az olívaolajjal, és szórd meg sóval. Ha grillen, vagy szabadtéren sütöd, csomagold folpack fóliába, különben helyezd közvetlenül a sütőrácsra. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd körülbelül egy órán át. A sütési idő a krumpli fajtájától függően változhat, lehet akár 80 perc is.
Ha puha, vedd ki a sütőből, és a tetejét vágd be kereszt alakban. Rakd bele a tölteléket. Ez lehet tejföl, bacon, sonka, hagyma, tehetsz bele zöldségeket, zöldfűszereket is. A tetejét szórd meg sajttal. Érdemes pár percre visszatenni a sütőbe. Melegen tálald.