Színes programok országszerte a Múzeumok éjszakáján: ezek az egész családot lekötik


Nyári frissítő étel: caprese (paradicsomos mozarella)
Az egyik legkönnyebben elkészíthető olasz saláta, amely hazánkban is egyre népszerűbb. Igazán könnyű, nyári étel. Különösen reggelire és vacsora ajánljuk. Akkor is pillanatok alatt összedobhatod, ha hirtelen vendégeid érkeznek. Nyári összejövetelek kedvence, és még a gyerkőcök is örömmel fogyasztják, ráadásul még látványos is.
Hozzávalók (4 személyre):
4 paradicsom (közepes)
2 zacskós mozarella
kis só
kis bors
oregánó vagy bazsalikom ízlés szerint
4 ek. extra szűz olívaolaj
Elkészítése:
A paradicsomokat mossuk meg, szeleteljük fel a mozarellával együtt. Locsoljuk meg olívaolajjal, majd ízesítsük a többi hozzávalóval. Ízlésesen rendezzük el. Pirítósan kínálhatjuk.