Hogyan válasszunk gyermekünk számára felvételi előkészítőt? – Interjú Horváth Katalinnal


Sajtos, paradicsomos Hasselback-csirkemell: minden finomsággal töltve
A paradicsommal, sajttal gazdagított csirkemellet minden módon szeretjük. Már a látványa elcsábít, ha Hasselback módon, azaz bevagdosva készíted el. Egyszerű, gyors, mégis isteni lesz a végeredmény. Nem terheli meg a gyomrot, és a legtöbb diétába beilleszthető. Főleg, ha a klasszikus köretek helyett salátával kínálod.
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- mozzarella
- 2 db közepes paradicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- bors
- bazsalikom
- zöldhagyma
Az elkészítése:
A megtisztított csirkemellekbe készíts öt-hat mélyedést, de ügyelj arra, hogy ne vágd át teljesen. A húst fűszerezd sóval és borssal, majd rakd zsiradékkal kikent tepsibe. A paradicsomot és a lecsepegtetett mozzarellát szeleteld nagyon vékonyra, és töltsd meg velük a csirkemell mélyedéseit. Szórd meg bazsalikommal, majd locsold meg zúzott fokhagymával elkevert olívaolajjal.
A hús alá érdemes kevés vizet önteni, majd fedd le fóliával, és 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. A végén vedd le a húsról a fóliát, hogy szépen megpiruljon.
A krumplit is elkészítheted Hasselback módon, ráadásul könnyen variálhatod.