
Sajttal, sonkával töltött csirkemell – ropogós bundában sütve
Ha szereted a töltött és a rántott húst is, akkor ez a te recepted. A sajttal, sonkával töltött csirkemellet sokan csak Cordon blue-ként emlegetik, pedig a híres francia fogás eredetileg borjúból készült. Választhatsz hozzá akár karakteresebb sajtot is. Ha nem akarod, hogy tocsogjon az olajban, süsd a húst sütőben.
Sajttal, sonkával töltött csirkemell
- 2 db filézett csirkemell
- 20 dkg trappista sajt
- 20 dkg sonka
- só
- bors
A panírozáshoz:
- 12 liszt
- 2 db tojás
- 15 zsemlemorzsa
A sütéshez:
- olaj
Az elkészítése:
A húst hosszában vágd nagyobb szeletekre, majd kicsit klopfold ki. Ízlés szerint sózd, borsozd. Minden szeletre fektess sonkát és sajtot, majd a húst csavard fel. Ha könnyebben szeretnél bánni vele, rögzítsd fogvájóval.
Panírozd be a tekercseket a szokásos módon, tehát előbb forgasd lisztbe, majd villával felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába. Rakd a húst közepesen forró olajban, és süsd minden oldalát szép pirosra. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
Ha izgalmas köretet is készítenél a húshoz, a Hasselback-krumpli remek választás.