Március nyolcadika világszerte a nőké! 1910-ben Clara Zetkin javaslatára döntötték el Koppenhágában, hogy Nemzetközi Nőnapot tartanak. Egy évvel később pedig már hivatalosan is megünnepelték a hölgyeket. Magyarországon 1914-ben emlékeztek meg először hivatalosan a nőkről. Azóta minden március 8-án virággal, apróbb ajándékkal kedveskednek a fiúk, férfiak a lányoknak, asszonyoknak. Ezekkel a szép idézetekkel köszöntünk minden nőt! Fogadd és olvasd szeretettel!

🌸 Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat, hogy érzéseiken át szebbé alakítsák át azokat.
(Richard Wagner)

🌸 A nő erős, bátor, és ha felismeri a maga küldetését, mindenre képes és alkalmas.
(Szabó Magda)

🌸 A nő a természetnek egyetlen lénye, aki érzésünket érzéssel viszonozza, és akit boldoggá tesz az a boldogság, amellyel bennünket megajándékoz.
(Denis Diderot)

🌸Az igazi Nőt a férfi engedi élni. Mert a Nő ugyanúgy ember. És Társ. A férfi társa. Mindenben. Mindent megtehet érte: moshat, főzhet, takaríthat – de nem azért, mert ez a dolga. Hanem szeretetből. Szeretetből, amit a férfi észrevesz, és viszonoz. Talán mos, főz, takarít – vele együtt. Vagy csak egyszerűen nem vár el mindent tőle. Nem teszi szóvá, ha nincs kész időre az ebéd, vagy kicsit gyűrött az ing. Mert nem ez legfontosabb számára. Nem az ebéd, nem a tárgyak, nem a külsőség. Hanem a Társ. A Nő. Az igazi.
(Csitáry-Hock Tamás)

🌸 Egy nő szépsége nem a ruhákban, amiket hord, nem az alakjában vagy a frizurájában rejlik. A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik.
(Audrey Hepburn)

🌸 A nő attól lesz nő, ha az élete különböző területeit illetően büszke magára, mert mindent megtett, amit tudott és érzett.
(Csernus Imre)

🌸 A nő: tetőtől talpig élet.
A férfi: nagyképű kísértet.
A nőé: mind, mely élő és halott,
úgy, amint két-kézzel megfogadhatod;
a férfié; minderről egy csomó
kétes bölcsesség, nagy könyv, zagyva szó…
(Weöres Sándor)

🌸 Senki nem születik nőnek, azzá lesz.
(Simone de Beauvoir)

🌸Ha sikerül megnevettetned egy nőt, a föld leggyönyörűbb látványában lehet részed.
(Keanu Reeves)

🌸 Az egész nő olyan, mint mikor lágy szellő fújdogál az enyvgyár felől. A legelviselhetetlenebb gyöngédség.
(Eszterházy Péter)

Ha kíváncsi vagy, melyik virág illik hozzád legjobban, olvasd el különleges, nőnapra összeállított horoszkópunkat. 

Melyik virág illik hozzád legjobban? – Nagy virághoroszkóp nőnapra