A Dunakanyar mindig jó ötlet!  Talán épp ősszel mutatja a legszebb arcát. Akkor, amikor a lábunk alatt zizegnek a színes falevelek, amikor még nem kell megfagyni, és ilyenkor is csodásan aranylik a Duna. Pont ideális idő ez túrázásra, a családi kiruccanásra, főleg wellnesszel összekötve. Október első hétvégéjén útra kelünk, és a 4 szélforgós Portobello Wellness & Yacht Hotelt vesszük célba a KidsOasis utazó nagyköveteiként.

Ékszerdoboz a Duna partján
A nagy kanyar jobb fele, vagyis a Dunakanyar legfelsőbb városa, Esztergom tökéletes célpont akár egy őszi hétvégére is. A nagy múltú városban élő történelemórát is tarthatnánk csemetéinknek. Örömmel barangoljuk majd be a fiúkkal (6 és 7.5 évesek) a Magyar Királyság koraközépkori fővárosát. Már napok óta készünk, listákat írunk, térképet bámulunk. Szeretünk mindig alaposan, de játékosan felkészülni a választott úti célból. A kiruccanás tervezésében nagy segítségünkre volt az Utazik a család sorozat Irány Esztergom című kötete. A meseútikönyv Csapody Kinga izgalmas történeteivel, Szalma Edit bájos rajzaival az egész családot elbűvöli estéről estére. Ez alapján írtuk meg külön-külön a bakancslistánkat.

Amit mi, felnőttek szeretnénk látni
A bazilika kihagyhatatlan, ha Esztergomban járunk. Itt koronázták meg Szent István királyt, és ez az ország egyik legmagasabb épülete. Szeretnénk majd felmenni a kupolába, hogy madártávlatból is szemügyre vegyük a várost. A középkori hangulatot idéző vár ugyancsak a kötelező látnivalók között szerepel. Biztosan örömmel hódítják majd meg fiaink, és játszanak élőben katonásdit.

Esztergom

Amire a gyerekek vágynak
A fiúk imádnak más országba kirándulni, így nagyon menőnek tartják, hogy a Mária Valéria hídon átsétálunk majd Párkányba. Itthon már gyakorolják, hogy is fognak egyik lábbal Magyarországon, a másikkal Szlovákiában állni. Kinéztünk már néhány párkányi sztrapacskázó, sütiző helyet is. Bakancslistájukra felkerült még a városnéző kisvonat, ha már a hajózásról épp lecsúszunk. (A MAHART nyáron hétvégeken indít városnéző járatokat.)  Ám kétség sem fér hozzá, a legjobban a pancsolást várják.

Wellness, kényeztetés minden mennyiségben
Szállásunk – a  Kis-Duna partján található – Portobello Wellness & Yacht Hotel összeköttetésben van az Aquasziget Élményfürdővel, ahol a gyerekek kedvükre áztathatják magukat akár napestig. A belső gyermekmedence vizet spriccelő bohóccal és mini csúszdával szerez vidám perceket a kisebbeknek. Persze mi, felnőttek is alig várjuk, hogy belecsobbanjunk a sodrófolyosóval, gejzírrel, nyakzuhanyokkal, vízeséssekkel tarkított élménymedencébe. A Portobello Hotel egyébként a 4 szélforgós minősítést érdemelt ki a KisdOasistól. Ez azt jelenti, hogy sok más mellett gyermek svédasztal, legalább háromféle kültéri vagy beltéri szabadidő/sportszolgáltatás, játszószoba és gyermekfelügyelet áll a vendégek rendelkezésére. Fiaim nagyon várják a találkozást Zozóval, a szálloda híres kabalafigurájával. Hétvégenként a kölyökkrokodil is játszik a gyerkőcökkel. Csemetéim mindenképp szeretnék kihívni egy focimeccsre.

Figyelj csak, Zozo!

 

Bár nem kell sokat utaznunk, hisz Budapesttől Esztergom autóval bő egy óra, azért most is készülök a fiúknak egy saját készítésű úti BINGÓ-val. Ezt út közben is pipálgathatják, illetve a városi sétákra is magunkkal visszük.


Az utazási BINGÓT itt le is töltheted.

Kövessétek kalandjainkat a Facebookon, illetve az Instagramon! Nézzétek meg, mennyi mindet tudunk valóra váltani a tervekből! Az biztos, semmihez sem ragaszkodunk görcsösen. A cél, hogy együtt legyünk, és mindannyian jól érezzük magunkat.

Teszteltünk már szállást korábban is! A móri Hétkúti Wellness Hotelben szerzett élményeinkről itt olvashattok! 

Lazítás és aktív kikapcsolódás: ilyen egy igazán családbarát miniszabi a Hétkúti Wellness Hotelben

Fotók forrása: https://pixabay.com