Dimbes-dombos táj szőlőtőkékkel, hatalmas karámok, békésen legelésző lovak, romantikus tavacska, virágos rétek: ez a mesebeli látvány fogad minket, amikor megérkezünk Mór határába, a Hétkúti Wellness Hotelbe a KidsOasis utazó nagyköveteiként. Rögtön beleszeretünk a környezetbe, lelkessé válunk a kedves fogadtatástól, és az egész család izgalomba jön a csábítónak ígérkező programoktól: a lovaglástól, a wellnesstől, a vártúrától. Kell ennél jobb nyárindító?

 

Festői táj, békebeli kúria

Végre három nap teljes lazítás, aktív kikapcsolódás! Amire a gyerekek elunnák magukat az autóban, már ott is vagyunk a Közép-Dunántúl egyik legszebb településén, a Vértes és a Bakony közötti völgyben meghúzódó Móron. Külön öröm, hogy a Hétkúti Wellness Hotel igazi családbarát szálloda, a KidsOasistól három szélforgót érdemelt ki a szigorú minősítés során. Később tapasztaljuk, megérdemelne akár többet is. Ám annak feltétele a folyamatos animáció, ami itt csak főszezonban van. Az viszont tény, a szállodában nagyon figyelnek a gyerekekre. Egy apró gesztus: a lakosztályunkat megrohamozó csemetéink (5.5 és 7. éves) kis csokikat találnak az éjjeliszekrényeken, amiket rögtön magukévá is tesznek. A két szobából álló, tágas, ízlésesen berendezett, patyolattiszta lakrészben együtt vagyunk, mégis külön. Kényelmesen elférünk, mindennek megvan a helye, a törölközők, köpenyek pedig bekészítve.

Pancsolás, wellness napestig

A régimódi, osztrák Voglauer bútorzattal berendezett hotel leginkább egy békebeli vidéki kúriára emlékeztet. A szálloda feltérképezése után mi más lehetne az első program, mint a pancsolás. A Vízi-világba érve fiaimat rögtön elbűvöli a kovácsoltvas korlátból megelevenedő, hatalmas, színes hal látványa, továbbá a négy különböző méretű és hőfokú medence. A gyermekpancsoló legnagyobb csábereje a vízesés. A kicsik rengeteg játékot vihetnek a medencébe. Itt nem tilos vízipisztollyal lövöldözni. Senki nem néz rájuk ferde szemmel, ha véletlenül lespriccelnek vagy lefröcskölnek valakit. Amíg ők pancsolnak, megteszek néhány hosszt a kellemes hőmérsékletű úszómedencében. A gyerekek is örömmel jönnek át velünk a jacuzziba, sőt hősiesen lépkednek a Kneipp-medence kövein is. Miközben ők apával bohóckodnak a vízben, én lazítok a szaunában és az aromakabinban. A tengerpartot idéző, hangulatos teraszon aztán már együtt napozunk. Feltétlenül meg kell jegyezni, hogy a medencékből nem mindennapi kilátás nyílik a hegyekre és a lovardára.
A több órás pancsolás után már csak arra marad idő, hogy felfedezzük a könyvekkel, társasokkal, plüssökkel is berendezett játékszobát, majd a csocsó- és billiárdteremben lazuljunk.

Bortúra a móri pincesoron

Másnap délelőtt a szálloda előtt lovaskocsi vár ránk, hogy egy kis móri városnézés után bortúrára vigyen minket, és megkóstoljuk a környék messze földön híres nedűit. Három pincészetben – Csetvei, Miklóscsabi, Bozóky – összesen kilenc bort kortyolgatunk. Köztük szürkebarátot, chardonnay-t, és persze ezerjót. Melléjük borkorcsolya, a végén pedig isteni pincepörkölt is jár. Megismerkedünk a borkészítés helyi hagyományaival, megtudjuk, hogy a legtöbb borászat családi vállalkozásban működik. Visznek innen borokat még Michelin-csillagos éttermekbe is. Vendéglátóink kedvességből egymást múlják felül. Mielőtt bárkiben felmerül, hogy a bortúra egyáltalán nem gyerekbarát program, itt a cáfolat! A kicsik mindenhol szörpöket, rágcsát kapnak, kutyázhatnak, hintázhatnak, és a hotel még profi animátort is biztosít az útra, hogy lekösse a gyerkőcöket, amíg mi a borokat kóstolgatjuk.

Lovaglás, tekergés a labirintusban

A lovaskocsikázás után a fiúk alig várják, hogy ők is nyeregbe pattanjanak. Előtte még végigjárjuk velük a lovardát, közelebbről megismerkedünk Szamócával, aki néhány perccel később már a külső gyakorlópályán futkos vidáman a mi kis lovasainkkal.
Nem messze a lovardától, vadregényes környezetben valódi labirintus tesz próbára minket. A Hétkúti Tekergő minden korosztálynak nagy élmény. Előbb a pókokkal kell megküzdenünk – ehhez kapunk speciális eszközt a szálloda portáján –, majd a 120 méter hosszú, 35 méter széles, 3 méter magas tujarengetegben keressük szorgosan a 10 elrejtett mesefigurát. Hatalmas az öröm, amikor rálelünk Némóra, Hamupipőkére, felfedezzük a 101 kiskutyát vagy A szépség és a szörnyeteget ábrázoló táblát. A sikeres küldetés után teszünk még egy sétát a romantikus Ribizlis-tó körül. Itt akár horgászhatnánk, csónakázhatnánk vagy piknikezhetnénk is.

Csókakői vár, erdészeti múzeum és tanösvény

Az utolsó napra is marad bőven program. A csókakői vár kihagyhatatlan, ha valaki Mór környékén jár. A szállodától autóval 10 perc alatt odaérünk a vár tövébe, ahol már sokan piknikeznek, sütögetnek. Nem tart sokáig felmászni a majd 500 méter magasan fekvő erődítményhez, igaz a kánikulában sokszor törölgetjük a homlokunkat. A középkori várat a török időkben is használták, majd szinte teljesen megsemmisült. A helyieknek köszönhetően az elmúlt években újjáépítették, renoválták a kapuszárnyakat, a felvonóhidat, a gyilokjárót isLehet itt futkosni, csúszni, mászni, a fiúk örömmel változnak hős katonákká, és lövöldöznek ágyúkkal.
A miniszabit egy buszos kirándulással zárjuk. Csákberényben, a Gróf Merán Fülöp Vadászati és Erdészeti Múzeumban alaposan megismerjük a Vértes élővilágát. A kitömött állatok – rókák, szarvasok, muflonok – előtt hosszú időt töltenek a gyerkőcök. Kissé fáradtan tesszük meg a múzeumhoz tartozó 4.5 km-es tanösvényt. Bár a csodás tájért megéri mozgósítani az utolsó tartalékokat.

Fenséges, bőséges ételek

Fontos megemlíteni, hogy a Hétkúti Wellness Hotelben mindenütt érződik a sváb hatás, így az ételeken is. A konyhán egyébként alaposan kitesznek magukért. A svédasztalos reggeli bőséges, van miből válogatni. A sajtoktól, a felvágottaktól – a különféle tojásos finomságokon, virslin át – a házias péksütikig mindenki talál kedvére valót. Nem hiányozhatnak a kínálatból a gyümölcsök, a saláták, a joghurtok. A kicsiknek pedig még tejes desszertekkel, túró rudival is kedveskednek. Nekünk, szülőknek nagy segítség, hogy az étkezőben is van játszósarok, így a srácok jól elvannak ott, amíg mi is kényelmesen befejezzük az étkezést. A vacsora – meleg ételekkel, egészséges fogásokkal, salátabárral, desszertekkel – is minden igényt kielégít. Válogathatunk grillfogásokból, halas finomságokból, tésztából, sültekből, pörköltekből. Senki nem áll fel éhesen az asztaltól. Az étterem melletti igényes, fából készült játszótér is nagy vonzóerővel bír – nem csak vacsoraidőben.

Ha olyan szállást keresel, ahol szeretnéd, hogy felnőtt és gyerek is megtalálja a számításait, a Hétkúti Wellness Hotelt bátran ajánljuk.

Hogy mit élveztek legjobban a fiúk a miniszabi alatt? A videóból kiderül!

 

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg barátaiddal!

Ne maradj le többi írásunkról sem, csatlakozz Facebook közösségünkhöz!
Instagram oldalunkhttps://www.instagram.com/anyanetmagazin/

A Hétkúti Wellness Hotel elérhetősége: 8060 Mór, Dózsa György u. 111.
További információ a hotelről:  http://hetkut.hu/hetkuti-wellness-hotel-mor

(Szponzorált tartalom)