Bátraké a szerencse! Ez abban az esetben is igaz lehet, ha felkerekedtek a gyerekekkel és a szokásos strand helyett egy izgalmas kalandpark felé veszitek az irányt. Töltsétek aktívan a szünidőt, és gyűjtsetek rengeteg vidám emléket. A nap végére biztosan elfáradnak a kicsik, és nektek egy nyugodt, csendes estében lehet részetek.

A kalandparkok számtalan lehetőséget kínálnak kicsiknek és nagyoknak szórakozásra és bátorságpróbára egyaránt. Biztos, hogy mindenki megtalálja a magának való akadálypályát, ahol bizonyítani tud saját magának és a többieknek. Vannak könnyebb pályák, de valódi bátorságot igénylők is. A lényeg, hogy mindenki fantasztikus élményekkel távozzon. Az országban megannyi kalandpark található, mi most összeszedtünk ötöt az ország különböző pontjairól.

Sobri Jóska Élménypark

A park a Közép-Dunántúlon található, pontosabban Kislődön. Tökéletes helyszínt biztosít egy családi programnak, és ez kitölti az egész napot. A megszámlálhatatlan játékelemmel ellátott park minden korosztály számára felejthetetlen kikapcsolódási lehetőséget nyújt. A különféle játékok különböző merészségi és tudásszintet igényelnek, van, amelyik kimozdít a komfortzónából és megdobja az adrenalint, de olyan is akad, ami csak szimpla szórakozást kínál. Néhány lehetőség a park repertoárjából: drótkötélpálya, hófánk pálya, lézerharc, bobpálya, Hámori vár tízpróbával, vízi dodzsem, vízi csúszda, vízi rájder, gokart, trambulin.

Jegyárak:

  • Belépő: 1000 Ft/fő
  • Sobri karszalag: 5000 Ft/fő

További információk: http://www.bakonyikalandpark.hu

 

Zamárdi Kalandpark

Ez a Balatonnál található, megannyi lehetőséget kínáló kalandpark 18 pályával, 207 akadállyal, 713 méternyi csúszópályával és 1693 méteres kisvasúttal várja a szabadidőt aktívan kihasználni vágyó látogatóit a csobbanások között. Adrenalinban itt sincs hiány, minden korosztály megmutathatja mire képes, és tesztelheti a határait. Ősfák között kifeszített köteleken mászhatnak a kalandvágyók, így nemcsak izgalmas és változatos élményben lehet részük, hanem páratlan környezetben tehetik mindezt. A pályákat három kategóriára osztották: gyerek-, junior-, és felnőttpályák, és az árakat is ezek alapján szabták.

Jegyárak:

  • Gyerekpályák (130 cm-ig): 3000 Ft/fő
  • Juniorpályák (130-150 cm-ig): 3800 Ft/fő
  • Felnőttpályák (150 cm felett): 4900 Ft/fő

További információk: http://zamardikalandpark.hu

Szilvásvárad Kalanderdő

Ha Észak-Magyarország felé vennétek az irányt, mindenképpen látogassatok el az egyik legnépszerűbb bükki üdülőhelyre, Szilvásváradra. A gyönyörű látnivalók mellett pedig próbáljátok ki az ottani kalanderdőt is. Rengeteg kinti programhelyszín várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A különböző erőpróbát igénylő kötélpályák, a lézerharc, a hegyi roller mindenkit leköt hosszú órákra.  A mini kalanderdőben a kicsik is igazi hősöknek érezhetik magukat. Különleges program lehet az aranymosás a Szalajka patakban: a kincseket mindenki magával viheti. Már a csodás helyszín és a  jó levegő miatt is érdemes kipróbálni a kalandpark szolgáltatásait.

Jegyárak

  • Kedvezményes (gyerek, diák, nyugdíjas): 3100 Ft/fő
  • Felnőtt: 4100 Ft/fő

További információk: http://kalanderdo.hu

Kristály Torony

A Nyugat-Dunántúlra tévedve látogassatok el Bükfürdőre, ahol a nagyszerű gyógyfürdőn, a gasztronómiai finomságokon kívül Magyarországon egyedülálló, 3 szintes kalandpálya vár majd benneteket. A torony 17 méteres magasban 1 km-en át kanyarog a levegőben, megbolondítva 200 méternyi Flying Fox csúszással és egy óriási hintával. Ez a nagyobb gyerekeknek és a felnőtteknek kedvez igazán, de ha kisebb gyerkőc is van a fedélzeten, akkor számukra ott a Mini Kristály Torony, ami már 3 éves kortól nyújt teljesen biztonságos kalandozást.

Jegyárak

3 órás belépőjegy:

  • Gyermek (0-12 év): 1600 Ft/fő
  • Junior (12-16 év): 2200 Ft/fő
  • Felnőtt: 2800 Ft/fő

További információk: http://www.kristalytorony.hu

FunExtreme Canopy és Nagyvillám Kalandpark

Végül, de nem utolsó sorban jöjjön a főváros közelében található visegrádi kalandpark, az ország első canopy pályájával. Ennek fő attrakciója, hogy egy kifeszített drótkötélen csúszhattok végig, közben 900 méteren keresztül gyönyörködhettek a pazar panorámában. Megcsodálhatjátok a Fellegvár romjait a Dunakanyart is. Ha ez nem lenne elég, a kalandparkban 45 játékelem közül választhattok, és minden korosztály megtalálja a számára ideális adrenalinforrást. Ugorjatok be a karnyújtásnyira található bobpályára is.

Jegyárak: ajánlat kérése szükséges.

További információk: http://canopy.hu

Ha valami kevésbé extrémre vágytok, és szeretitek az állatokat, ezeket a vadasparkokat kár lenne kihagyni: 

Állati jó szabadtéri programok a családnak – 4 vadaspark, ahova érdemes ellátogatni