A húsvét előtti hol kellemes, meleg, hol pedig hűvös és változékony idő megviseli még az egészséges szervezetet. Ha úgy érzed, kitört rajtad a tavaszi fáradtság, frissülj és töltődj fel! Számtalan lehetőség áll rendelkezésedre, hogy feltankold energiakészleteidet. Ezek egyike, ha olyan csodás helyekre kirándulsz, melyek gyógyító, energetizáló erővel bírnak. Nem is kell messzire zarándokolni, ha ezt a megoldást választod: kis hazánk bővelkedik ilyen különleges, energiahelyekben.

Szent György-kereszt és Ley-vonal
– Energiahelyeknek vagy erőtereknek hívjuk azon területeket, ahol csodás gyógyulások és más szokatlan dolgok mennek végbe az embereken – magyarázza M. Péter, spirituális tanácsadó. – A helyek titka, hogy alattuk az úgynevezett Szent György sávok kereszteződése található. Ezeknek több fajtája és mérete létezik, de általában 300X300 méteres keresztekről van szó. Kísérői a Ley-vonalak, melyek 1-1 méter szélesek. Ezekben a sugárzási kereszteződésekben tartózkodva az élőlények gyógyító, éltető energiával töltődnek fel. Az energiahelyeken az állatok mindig arra a pontra fekszenek vagy ülnek, ahol a legjobban érzik magukat, régen őseink ebből tudták, hova ajánlatos építkezni vagy többet tartózkodni.

Ahol megdobban a Föld szíve: Dobogókő
– A Föld egy nagy élőlény, úgy működik, mint bármely emberi szervezet – mondja Péter – minden testtájnak és szervnek megvan a megfelelője. Nem véletlen, hogy kultikus nép a magyar, komoly spirituális vállalással, hiszen a legenda szerint a Föld szívcsakrája éppen hazánkban, a Pilisben található.
Dobogókő talán a legnépszerűbb energiahely, számos külföldi turista érkezik Pilisszentkeresztre nap mint nap, hogy megmássza és megcsodálja a Föld szívét, mely valószínűleg a nevét is erről a spirituális párhuzamról kapta.

Csodás ló gyógyulás az Attila-dombon
A Pest megyei Tápiószentmárton hírnevét annak köszönheti, hogy egy lovasgazda beteg lovát a birtokon lévő dombra vitte, ahonnan Kincsem kanca pár nap múlva vidáman és egészségesen ügetett haza. Azóta emberek is megtapasztalhatták a domb gyógyító erejét: vannak, akik bizsergést éreznek, ha felsétálnak az Attila-dombra. Mások állapotában azonnali javulás áll be, ha itt töltenek pár órát, de egészséges látogatók is érkeznek rendszeresen, hogy részesüljenek a hely nyugalmából, valamint friss levegőt szippantsanak. Ha már itt jársz, látogass el a Kincsem lovasparkba.

Kőtenger-parti lélekwellness
A Balaton-felvidéken található Káli-medence kőtengereit a feltörő hévízforrások alakították. Leglátványosabb és legjelentősebb tagja a szentbékkállai kőhát, mely nemcsak különleges kőalakzatai miatt számít turistalátványosságnak, hanem azért is, mert itt az átagosnál jóval szélesebb és nagyobb energiatartalmú Szent György sávok találhatóak. A kőtenger, melynek energiaközpontja egy jókora tölgyfa árnyékában található, test- és lélekregenáló hatású, ajánlott mindenkinek, aki töltődésre és lelki békére vágyik.

Sztupában kis Buddha- keleti életérzés Zalaszántón
Felejthetetlen élményben lehet részed, ha a zalaszántói Világosvár-hegyre látogatsz. Ezen a helyen emelkedik ugyanis egy Magyarországon egyedülálló buddhista szentély, a zalaszántói Béke-sztupa. Különlegessége, hogy a sztupa kupolája fölött kialakított üregben helyezték el Buddha néhány földi maradványát. Az építés során a betonba falaztak még növényi magvakat, vallási dokumentumokat, tibeti könyveket. Az építmény alakját szigorú előírások kötik, kör alakú talapzata a medhi, melyet a hívők mindig úgy járnak körbe, hogy tiszteletadásuk tárgya tőlük jobbra legyen. A sztupát látogatva feltöltődhetsz a buddhista életérzéssel, melynek alapja a világbéke és a belső harmónia.Csodatevő vizek Szentkúton
Északabbra, Hatvan-Salgótarján között is vannak gyógyító energiájú helyek. A főúttól nem messze egy dombtetőn található Szentkút, mely hírnevét „csodatevő” forrásainak köszönheti. Egy barlangszerű mélyedésben található Szűz Mária szobra, vele átellenben pedig a tiszteletére elnevezett „szent kút”.  Nem messze innen a remeték hajdani barlangja található, valamint egy kiépített pihenőhely, melyet a zarándokok mellett táltos iskolák követői is használnak. Itt további gyógyító forrásokra (Szent László, Szent István) bukkanhatsz , melyek kitűnően alkalmasak köszvény gyógyítására, kálciumpótló kúrára. A kegyhely kellemes, árnyas környezete kiváló kiránduló- és pihenőhely.

Az energia helyek segíthetik testi-lelki felüdülésedet, azonban állandó tartózkodásra nem alkalmasak. Péter óva int, hogy ilyen területekre költözz, hiszen ezt a nagyfokú energiaáramlást az emberi szervezet nem képes elviselni. A hasonló területeken élők nagy százaléka épp ezért súlyos betegségekkel küzd. Pár napos vagy hetes kiruccanás esetében azonban nem kell ilyen következménytől tartani!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés