Országszerte színes programok közül válogathatnak a családok április utolsó és május első napján. A hosszú hétvégére érdemes kinti és benti tervekkel is készülni, hisz az időjárás nem mindenhol lesz kegyes az ünneplőkhöz. Ezekkel a programokkal nem foghatsz mellé!

Városligeti majális 3 napon át
Az ország egyik legnagyobb majálisát Budapesten a Városligetben rendezik szombattól hétfőig. A vásári forgatag, a gasztronómia széles tárháza és a vidámpark mellett 3 napon keresztül egész napos színpadi produkciókkal szórakoztatják a látogatókat. Fellépnek többek között Tompeti és Barátai, a Buborék együttes, Caramel, Gáspár Laci, a Happy Gang, Nótár Mary és még sokan mások!
További információ: http://www.budapestfeszt.hu/

Budafok-Tétény majális
A Campona előtti téren rengeteg program csábítja kikapcsolódásra a családokat május 1-jén. A zenés ébresztő és stand up sztorik után a régi majálisokra emlékezve virslievő és sörivó versenyt is rendeznek. A sportvetélkedők, gyermekprogramok mellet színpadra lép Solti Ádám és Nyári Dia, továbbá Tolvai Renáta.
További információ: http://budafokteteny.hu/program/majalis

Nagy Futam Budapest belvárosában
A Városháza Parkban található paddock már vasárnap 10 órától látogatható lesz. Hétfőn az autók a Károly körút, Bajcsy-Zsilinszky út, Andrássy út, Oktogon, Bajcsy-Zsilinszky út, Károly körút útvonalon fognak haladni. A délelőtti program 10 órától 12.50-ig, a délutáni 14 órától 16.20-ig tart majd.
A Nagy Futamon pályaautók, valamint autokrossz-, ralikrossz-, tereprali-, rali-, kamion- és driftversenygépek is feltűnnek majd. DTM-autóba ül többek között a korábbi F1-es pilóta, Timo Glock, NASCAR-autóval tart bemutatót például Gerhard Berger. Formula Renault versenyautóval száguld majd az eddigi egyetlen magyar Forma-1-es versenyző, Baumgartner Zsolt, és a WTCC-s Michelisz Norbert is felvonul.

Skanzen 50 Szentendrén
A Skanzen az idei ünnepi szezonra különleges kísérőprogrammal készül, melyet május 1-jén mutatunk be először a látogatóknak. A századforduló mindennapjai elevenednek meg a felföldi mezőváros eredeti környezetében és a Skanzen különböző pontjain a nap során, korhű jelmezekbe öltözött szereplőkkel, élő jelenetekkel. Életre kel a mezőváros, bepillanthatunk az ott lakók mindennapjaiba, beleshetünk házaikba, boltjaikba. A teljesség igénye nélkül lesz még körhinta, célbadobó, ördöglakat készítés, megelevenednek a székely népmesék, a családokat várja az óriás társasjáték, és a műhelyek is élettel telnek meg.
További információ: http://www.skanzen.hu

 Street Food Piknik
A legjobb hazai street foodosokat fogadja be a Gundel Étterem április 29 és május 1 között. A tavasznyitó Street Food Pikniken 9 büfékocsi, többek között a Babuska, a Paneer, és a Piknik Utcabár is kínál finomságokat, ráadásul ezen a hétvégén a Gundel séfje is büfékocsiba száll, hogy híres palacsintáját utcai kiadásban, sós verziókkal is kiegészítve bemutassa. Emellett a szervezők utcazenészekkel, gyerekprogramokkal, gasztrokertész workshopokkal várják a közönséget. A pikniken a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Fővárosi Nagycirkusz vendégei kedvezményeket kapnak.

Rossz idő esetén: Lengemesék a mozikban
Berg Judit nagy kedvence már a moziban is látható. A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja. Amikor azonban a Nádtenger ellenségei, a harácsok, a hattyúkkal szövetkeznek, az egész tó veszélybe kerül. Az őrzők tehetetlenek, de Vilkó vakmerő tervet eszel ki, hogy megmentse otthonát és fogságba esett barátját, Táltost. Szerencsére nincs egyedül, mert Nagyapó, a vízisiklók és a békák is a segítségére sietnek…

 

Ha játszótereznétek
Ünnepeljetek különleges játszóterezéssel, keressétek fel a legjobb tematikus parkok egyikét. A gyerekek mellett a felnőttek is jól érzik magukat a Gellért-hegyi Vuk-játszótéren vagy a Naphegy téren található Pom Pom meseparkban.

 

Mentés

Mentés

Mentés