Íme, a tejszínes sárgadinnyeleves receptje
Egyszerű isteni desszert, és hűsítő leves. A kánikulában talán Te is szívesebben készítesz hideget. Ha nem ismered a sárgadinnyés levest, feltétlenül próbáld ki!
Hozzávalók:
- 2 sárgadinnye
- 1 liter tej (pasztőrözött)
- 1dl tejszín
- porcukor
- fahéj
- vaníliás cukor
- citromlé
Elkészítés:
A dinnyét vágd ketté, majd kapard ki a magját. A dinnye belét kanalazd ki. (A kikanalazott darabokból tegyél félre!) A maradék dinnyebelet hideg tejjel turmixold össze, ízesítsd porcukorral, vaníliás cukorral, csipet fahéjjal és néhány csepp citromlével. Turmixolás után keverd bele a tejszínt, majd a kikanalazott sárgadinnye-gömböcskéket. Akár a dinnye héjába adagolva tálalhatjuk a levest, mindenképp hidegen tálaljuk.