A fetás krémmel töltött paradicsomból könnyen lenyűgöző tulipánokat készíthetsz. Tökéletes reggeli, izgalmas előétel is lehet tavaszi ünnepeken, így akár húsvétkor is. Sőt, bármelyik hidegtálat feldobhatod vele. A feta krémesítve még finomabb. A tulipánok nagyon mutatósak, főleg csokorba szedve.

Hozzávalók:

  • 20 dkg feta sajt
  • 8 db datolyaparadicsom
  • 8 szál újhagyma vagy metélőhagyma
  • 5 dkg krémsajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítése:

A feta sajtot tedd aprítógépbe, és dolgozd krémesre. Add hozzá krémsajtot, és keverd hozzá a zúzott fokhagymát valamint a borsot.
A paradicsomot alaposan mosd meg. Vágd be kereszt alakban, de ne vágd át teljesen, csak háromnegyedig, a magokat óvatosan szedd ki, és kanalazd bele a fetás keveréket.  A tulipán szára metélőhagyma vagy újhagyma zöld szára lehet. Szúrj a paradicsomba egy fogvájót, és helyezd bele a zöldet. Papírral törölgesd át a paradicsomot, és rendezd el szépen egy tálcán, vagy akár csokorba is rakhatod.

Ha húsvétra süteményeket is keresel, itt biztosan találsz kedvencet! 

A répatortától a kuglófig: a legfinomabb húsvéti sütemények