Jókenyér péksüteményekkel és Varró Dániel meséivel segíti a gyermekek felépülését
Fetával töltött paradicsomtulipán: ezzel feldobhatod a tavaszi étkezéseket
A fetás krémmel töltött paradicsomból könnyen lenyűgöző tulipánokat készíthetsz. Tökéletes reggeli, izgalmas előétel is lehet tavaszi ünnepeken, így akár húsvétkor is. Sőt, bármelyik hidegtálat feldobhatod vele. A feta krémesítve még finomabb. A tulipánok nagyon mutatósak, főleg csokorba szedve.
Hozzávalók:
- 20 dkg feta sajt
- 8 db datolyaparadicsom
- 8 szál újhagyma vagy metélőhagyma
- 5 dkg krémsajt
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
Elkészítése:
A feta sajtot tedd aprítógépbe, és dolgozd krémesre. Add hozzá krémsajtot, és keverd hozzá a zúzott fokhagymát valamint a borsot.
A paradicsomot alaposan mosd meg. Vágd be kereszt alakban, de ne vágd át teljesen, csak háromnegyedig, a magokat óvatosan szedd ki, és kanalazd bele a fetás keveréket. A tulipán szára metélőhagyma vagy újhagyma zöld szára lehet. Szúrj a paradicsomba egy fogvájót, és helyezd bele a zöldet. Papírral törölgesd át a paradicsomot, és rendezd el szépen egy tálcán, vagy akár csokorba is rakhatod.