A bundás alma régi kedvenc, ami számomra mindig visszahozza a gyerekkori ízeket, érzéseket. Sokszor került palacsintával együtt az asztalra. Az igazi nagyiféle édességet akár alma pongyolában néven is ismerheted. A lényeg, hogy a palacsintánál egy kicsit sűrűbb tésztába kell forgatni a gyümölcsöt, és érdemes hozzá kevés sütőport is tenni. Remek desszert, de vendégváráskor, szülinapi zsúron is bevetheted. Langyosan, fahéjas porcukorral megszórva a legfinomabb.

Fahéjas bundás alma

Hozzávalók: 

  • 3 db közepes alma
  • 15 dkg liszt + 3 evőkanál az almákhoz
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • fahéjas porcukor a szóráshoz
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

Az almákat mosd meg, hámozd meg, a magházat szúrd ki, majd vágd körülbelül egy centi vastag karikákra. A tésztához a tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a kétféle cukorral és a tejjel. Add hozzá a sütőporral, fahéjjal vegyített lisztet, és dolgozd hozzá a szénsavas vizet. A palacsintáénál valamivel sűrűbb tésztát kell kapni. Ha túl folyós, adj hozzá még lisztet, amennyiben lazítanád, tejjel megteheted.
Az almakarikákat forgasd lisztbe, és mártsd bele úgy a masszába, hogy jól befedje. Süsd meg olajban mindkét oldalát szép pirosra, közben fordítsd át a szeleteket. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Fahéjas porcukorral megszórva kínáld.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg barátaiddal!

Ne maradj le többi írásunkról sem, csatlakozz Facebook közösségünkhöz!
Instagram oldalunkhttps://www.instagram.com/anyanetmagazin/

Ha szereted az almás édességeket, és igazán ki akarsz tenni magadért, készíts dekoratív almarózsákat! A leveles tésztából készülő süti sokkal egyszerűbb, mint gondolnád! 

Bámulatos és finom almarózsák leveles tésztából: nem kell mesterszakácsnak lenned, hogy elkészítsd