A dinnye szépít, fogyaszt, és még finom is!

A dinnyét nem lehet nem szeretni: hűsít, laktat és még édes is. Még bőven kilakhatsz vele az idén, ráadásul most nagyon jó a termés!  Nem is gondolnád, mennyi jótékony hatással bír.

Így segíti a szervezet működését
A dinnye 90-95%-a víz, ami a szervezetbe jutva előnyösen befolyásolja a vese működését. Régebben vízhajtó hatása miatt gyógynövényként is emlegették. Könnyen emészthető és a vese mellett a gyomor működését is segíti. Nyers rosttartalmának köszönhetően javítja a vastagbél munkáját és a közérzetet.
A többi között B1-, B2- és C-vitamint is tartalmaz, így a nyári időben pótolhatja a vitamintablettákat is. Mégis sokkal természetesebb, mintha bogyókat nyelnénk le. Ezek a vitaminok immunerősítőként is hatnak.

Egyél dinnyét a szépségért!
E gyümölcs a külsőre is jótékony hatással van, mivel fiatalít, és szebbé varázsolja hajat, erősíti csontokat és a fogakat. Arról nem beszélve, hogy aktiválja a szexuális hormonokat, és fokozza a libidót is.

Több kiló mínusz?
Számos olyan fogyókúra létezik, amely dinnyefogyasztás esetén mínusz kilókat ígér. Ám légy óvatos!  Ha mégis szimpatizálsz vele, kérj segítséget szakembertől, mert hasonlóan veszélyes lehet, mint egy léböjtkúra. Becsapós, mivel telítettség-érzetet ad, holott igazából csak folyadék kerül a szervezetben. Bár a kiszáradás veszélye nem fenyeget,  annál azonban több probléma jelentkezhet, ha nem eszel szilárd ételt. Inkább készíts belőle hűsítő finomságokat.

Hogyan válassz jó dinnyét?
Fürödtél már be dinnyevásárláskor? Akkor a következőkre figyelj! Az érett, mézédes dinnye héja sötét és fényes. Mielőtt megveszed, ütögesd meg, és ha egy kicsit kong, akkor jó! Amennyiben tompa hangot ad, valószínű, túlérett. Ha piacon vagy zöldségesnél vásárolsz, akkor lékeltesd meg. A vágás mentén az érett dinnye héja továbbreped. A színe is sokat elárul, minél sötétebb, annál édesebb.