Kánikulában az ember legszívesebben csak valami hideget, sőt jegeset szeret nassolni. A top ötben a fagyik, a fagyasztott gyümölcskrémek, a madártejek biztosan szerepelnek, de jó választás a friss gyümölcsökből készült saláta is, ami jól behűtve isteni frissítő lehet.

 

Ezzel az édességgel szinte biztos sikert arathatsz, hiszen a család ízlése szerint variálhatod az összetevőket, ha pedig kicsit feldobod a tálalást, akkor ünnepivé, látványos vendégváróvá is teheted. Gyakorlatilag egy különleges „tálról” kell csak gondoskodnod, ami stílusosan szintén egy gyümölcs, ez pedig a dinnye, amiből kis ügyességgel tökéletes kínáló varázsolható.

A görögdinnye és a sárgadinnye egyaránt alkalmas a célra, a sárgadinnye kissé elegánsabb, de nagyobb társaság esetén kétségkívül a görög változat jobb választás. “Töltelékül” bármilyen gyümölcsöt használhatsz, a barack, a körte, az alma, a szilva például jól passzol a dinnye ízével, de választhatsz déli gyümölcsöket vagy készíthetsz vegyes salátát is.

A gyümölcsöket hámozd meg/magozd ki. Ízlés dolga, ki hogyan tálalja őket, én az almát, a körtét például nem szoktam meghámozni, maradjon benne egy is vitamin is. 🙂 Vágd őket apró kockákra, tedd egy tálba, majd édesítsd cukorral vagy mézzel és hagyd állni őket hideg helyen néhány órán keresztül. Így jó sok levet ereszt. Vágd le a dinnye tetejét, mintha egy kalapot csinálnál neki, az aljára pedig vágj egy kis „talpat”, hogy szépen megálljon majd, aztán a „megskalpolt” gyümölcs belét ügyesen vájd ki. Gyorsabb megoldás, ha a dinnyét egyszerűen csak félbevágod, majd kibelezed és aztán töltöd.

A dinnye húsát keverd a gyümölcsök közé, majd a „töltelékbe” csavard bele egy citrom levét is. A dinnye üregébe öntsd bele a keveréket, aztán kis extraként locsold meg egy kis narancslikőrrel. Ha gyerkőcök is vannak a társaságban, ezt a hozzávalót kihagyhatod persze, de egy kis gyümölcsös alkohol nagyon jó ízt ad a desszertnek.

A jól megtömött dinnyére aztán rakd vissza a kalapját és told be a hűtőbe, néhány órányi pihenés után tökéletes édességet tálalhatsz. Persze nem a leggyorsabb finomság, de megéri várni rá, mert egészséges, isteni és szuper hűsítő ezekben a forró napokban.

Ezért érdemes dinnyét enni!

A finom, frissítő dinnye a szervezetedre is jó hatással van, sőt a szépségedért is sokat tehetsz vele. Kattints további érdekességekért!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés