Már láttad legalább százszor, de még mindig úgy érzed, hogy soha nem elég belőle? A Sztárom a párom Julia Roberts-szel, Hugh Granttel ugyanúgy hozzátartozik számodra a karácsonyhoz, hogy mint a Csendes éj, a halászlé és a bejgli? Ez az összeállítás akkor is szolgálhat meglepetésekkel, ha a romantikus vígjáték legnagyobb rajongójának tartod magad.

Álomból valóság
– Egy éjjel az ágyban forgolódtam, nem tudtam aludni, és elképzeltem, mi lenne, ha csak úgy az otthonomban vacsorázna egy olyan híres ember, mint Madonna – emlékezett vissza Richard Curtis, a film forgatókönyvírója. – Innen jött az ötlet. Érdekelt, hogyan hat egy átlagos ember életére, ha igazi szupersztárral találkozik.

 Anna Scottot nem Julia Robertsről mintázták
Anna Scott Grace Kelly és Audrey Hepburn keveréke – legalábbis Curtis szerint. ­– A szerepre viszont mást el sem tudtak elképzelni, mint Juliát. – A film rövid forgatókönyve után nem voltak olyan nagy elvárásaim – nyilatkozta a színésznő. – Ám amikor elolvastam a történetet az elejétől a végéig, úgy gondoltam, hogy “Jézus Krisztus, ez nagyszerű”, és teljesen elvarázsolódtam.

Mike Newell nemet mondott a rendezésre
A Négy esküvő és egy temetés rendezője, Mike Newell visszautasította a felkérést. Úgy érezte, hogy a Sztárom a párom már nem neki való. Inkább a Vakrepülés mellett döntött.

Julia Roberts a filmben őszintén vallott a fizetéséről
Amikor Bernie (Hugh Bonneville) megkérdezi Annát, hogy mennyit keresett az utolsó filmjével, Roberts 15 millió dollárt mondott. Valójában ennyit kapott a Szárom a párom film női főszerepéért.

Az a híres kék ajtós ház
A kék ajtós ház, ahol a filmben Will lakott, Curtis tulajdona volt. Miután bemutatták a Sztárom a páromat, 1.4 millió fontért  (425 millió forint) adta el. Persze a valóságban sokkal jobban nézett ki, mint Hugh Grant legénylakása. Az új tulajokat bosszantotta a rajongók hada, így feketére festették az ajtót. Ma már ismét kék. Ha arra jársz, feltétlenül nézd meg, a pontos cím: Notting Hill 280 Westbourne Park Road.

Jól lerövidítették a filmet
A Notting Hill eredetileg három és fél órás volt. Rengeteg jelenetet ­– összesen 90 percet – vágtak ki a készítők.

Hugh Grant keménnyel megküzdött a csókjelenettel
Bár sok férfi álmodozik arról, Julia Roberts-szel csókolózik, Hugh Grantnek más a véleménye. Ő inkább panaszkodott a csókjelenet miatt, elsősorban a színésznő nagy szája zavarta.