Mindannyian imádtuk: 3 édes, sármos, igaz kicsit öregedő pasi, szerethető csajok, bámulatos táj és a legszuperebb Abba-slágerek: tehát minden adott egy kellemes nyári sztorihoz. A Mamma Mia! folytatódik, jön a Sose hagyjuk abba! Akarom mondani, megismerhetjük a 10 évvel ezelőtt bemutatott film előzményeit, bepillanthatunk a főszereplők korábbi életébe. A magyarországi premier kapcsán összegyűjtöttük azokat az érdekességeket, amiket nem biztos, hogy eddig tudtál a filmről.

– A Mamma mia! első része igazi csajos alkotás. A csapat mögött három karakán nő állt: a producer, Judy Craymer, az író, Catherine Johnson és rendező, Phyllida Lloyd. A triumvirátus azóta felbomlott, Lloyd kiszállt a második részből. Közben elkészítette a szintén világsikerű Vaslady-t. Így a folytatást már Ol Parker dirigálta.

–  A Mamma mia! a West End történetének 8. leghosszabb ideje futó darabja. Egyébként 1999-ben a Prince Edward Színházban debütált, és ott a mai napig játsszák. Torontóban, San Franciscóban, Los Angelesben és Chicagóban is nagy sikerrel futott. Közel 5000 előadás után tapsolt a közönség a Brodway-n, ahol ugyancsak Phyllida Lloyd volt a darab rendezője.

– Meryl Streepéket világszerte több mint 50 millió néző látta a mozikban, és a film több mint 2 milliárd dollárt hozott a konyhára.

Eva (@queenmerylofhollywood) által megosztott bejegyzés,

– Az Abba tagjai kezdetben nem lelkesedtek a Mamma mia! film ötletéért. Később aztán Benny Andersson és Björn Ulvaeus teljes mellszélességgel a produkció mellé állt. Benny az első rész egyik jelenetében néhány pillanatra feltűnik a zongora mellett, míg Björnt görög istenként szúrhatták ki a szemfülesebbek. A két zenészlegenda a második film megvalósítását is segítette executive producerként. Ulvaeus ismét látható lesz, ezúttal professzorként, Donna diplomaosztóján. A svéd csapat egyébként a Mammia Mia! premierjén jelent meg először együtt 1986 óta.

– A Mamma mia! előtt is próbálkoztak már az Abba slágereire épülőt produkcióval. Az Abbacadabrawas eredetileg egy francia TV-műsor volt, amiben franciául énekelték a svéd együttes dalait.

– A “Super Trouper” dalban láthatott ruhakölteményekhez 400 méter anyagot használták fel a film jelmeztervezői. Szintén érdekes adat: a szereplőknek összesen 121 melltartóra volt szükségük a felvételek során.

– Az első film forgatása Szkopelosz görög szigeten zajlott. A meseszép helyre azóta rengeteg Abba-rajongó zarándokol.  A folytatásnak azonban a horvát Vis-sziget adott otthont, ezt a görögök mellre is szívták. A filmkészítők szerint Horvátország költséghatékonyabbnak bizonyult, azért döntöttek a váltás mellett.

– A Mammai Mia! forgatásán Amanda Seyfried és Dominic Cooper egymásba habarodtak, így nem volt nehéz eljátszaniuk a szerelmes párt.  Három évig voltak együtt, sokáig se veled-se nélküled kapcsolatban éltek, aztán a szakítás mellett döntöttek.

– Meryl Streep és Pierce Brosnan kölcsönösen rajonganak egymásért.  “Az biztos, hogy én vagyok a legöregebb nő, aki megcsókolta James Bondot” – viccelődött egyszer a színésznő. Brosnan rajongása sem újkeletű. Úgy emlékszik Streepre, mint a  “csodaszép szőke lányra, aki úgy tetszett neki a színiiskolában”.

JudyCraymer (@judycraymer) által megosztott bejegyzés,

– A Mammia Mia! Sose hagyjuk abba ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily Jame, aki nagy lendületet visz az előzőnél érzelmesebbre sikerült produkcióba. A 71 éves Cher pedig Donna anyjaként jelenik meg, és sokat tesz hozzá a filmhez. Talán nem árulunk el nagy titkot, hogy Donna (Meryl Streep) meghalt, Sophie pedig édesanyja emlékére felújítja a tavernát, és hotelként működteti tovább. Több olyan dal is felcsendül újra, amit már az első részben is hallhattunk, de ugye ezeket soha nem tudjuk megunni….

Az a híres csók, amit Cher és Meryl Streep váltott a premieren.

It Gets Better México (@itgetsbettermx) által megosztott bejegyzés,

Nézd meg a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba film előzetesét, mindjárt jobb hangulatba kerülsz!