Te is nagy izgalommal várod, hogy végre beülj a moziba, és megnézd a Bridget Jones babát vár filmet? Vagy igazi fanatikusként már láttad is? Mert néha az anyukáknak is szükségük van igazi csajos estekre, mozizásra, beszélgetésre, meg egy kis nosztalgiázásra a régi (szingli) barátnőkkel. Az új film kapcsán összegyűjtöttük a legérdekesebb információkat a könyvről, a filmről és a főszereplőkről.

1. Ma már mást el sem tudnál képzelni a kissé lökött szinglinek, mint Renée Zellwegert? Az első rész forgatása előtt azonban több híres színésznőt biztos befutóként emlegettek a szerepre. Toni Colette volt az egyik legnagyobb esélyes, de ő visszautasította a felkérést, mert épp a Broadway-n játszott. Kate Winsletet pedig a filmkészítők túl fiatalnak tartották. Többek között Emily Watson, Rachel Weisz, Cameron Diaz, Liz Hurley, Rachel Weisz is szóba került. Végül a legjobb döntés született, nem?

Forrás: GIPHY

2. Több karaktert is az írónő, Helen Fielding barátai ihlettek. Jude-ot Tracey MacLeod, Shazt pedig Sharon Maguire. Utóbbi rendezte egyébként az első és a harmadik részt. Nevetve mesélte, hogy ő bizony nem ismert magára a karaktert látva.

3. Renée Zellweger nem bízott semmit a véletlenre. Hogy minél jobban felkészüljön a szerepre, inkognitóban három hétig a londoni Picador könyvkiadóban dolgozott Bridget Cavendish néven. Könyveket küldött ki, telefonokat vett fel, sőt még kávét is főzött. Irodai asztalán Jim Carrey fotója díszelgett. Nos, ez nem véletlen: abban az időben egy párt alkottak. Aztán a románcnak nem sokkal később vége lett.

Forrás: GIPHY

4. Renée 7 hónap alatt 15 kilót szedett fel a szerep kedvéért. A hízókúra során hetente többször evett reggelire babot pirítóssal, de rendszeresen fogyasztott sajttortát és croissant-t is, és egyáltalán nem edzett. Előfordult, hogy napi 4000 kalóriát vett magához. Közben persze folyamatosan konzultált dietetikussal és endokrinológussal.

5. A Bridget Jones könyvben Colin Firth és Hugh Grant neve is szerepel. Az írónő ugyanis nagy rajongója mindkét színésznek. Ha pedig már a szívtipróknál tartunk: tényleg különleges, hogy szinte egy napon születtek: Colin 1960. szeptember 10-én, míg Hugh 1960. szeptember 9-én.

Forrás: GIPHY

6. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy még egy sármos színész, George Clooney is felbukkanjon a 2. részben. Ez viszont csak álom maradt…

7. Az amerikai Renée minél jobban szerette volna elsajátítani a brit akcentust, így a forgatás előtt három hónapot Angliában töltött.

8. Amikor megkérdezték Zellwegert: milyen érzés volt, hogy néhány óra leforgása alatt két olyan szuperpasi is megcsókolta, mint Colin Firth és Hugh Grant, a következőket válaszolta: „Nem volt rossz munkanap.”

9. Te is elolvadtál attól a jelenettől, amikor az első rész végén Marc megcsókolta Bridgetet? Reméljük, nem ábrándulsz ki, de melegben, nyár közepén forgatták a Notting Hillen, csupa műhóban…

Forrás: GIPHY

10. A Bridget Jones babát vár film nem a könyv harmadik részének a megfilmesítése, időben inkább a 2. és a 3. rész közé tehető. Bár ebben Hugh Grant nem vállalt szerepet, Patrick Dempsey bőven kárpótol minden női rajongót.

Hangolódj a filmre az előzetessel!