Megnyitott Európa egyik legszebb karácsonyi vására: csodás fotókat mutatunk


Egészben sült, ropogós bőrű csirke: őszi zöldségekkel is isteni
Az egészben sült csirkével mindig biztosra mehetsz, ráadásul könnyen variálhatod. Az ősz beköszöntével tehetsz mellé sütőtököt, krumplit, paprikát. Sokkal finomabbak lesznek a zöldségek, ha a hússal együtt sütöd, hisz átveszik a fűszerek illatát, zamatát. A fogásnak már a látványa is csábító. A csirke bőre a vajtól lesz szép fényes és ropogós.
Egészben sült csirke zöldségekkel
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál só
- 1/2 teáskanál bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 sütőtök
- 60 dkg krumpli
- 5 kaliforniai paprika
- rozmaring, egyéb zöldfűszerek
Az elkészítése:
A csirkét alaposan mosd meg, és törölgesd szárazra konyhai papírtörlővel. Egy tálban keverd össze az olvasztott vajat, a sót, a zúzott fokhagymát, a borsot. A csirkét kívül-belül alaposan kend be a fűszeres keverékkel.
A meghámozott és felkockázott zöldségeket rendezd egy zsiradékkal kikent tepsibe. Locsold meg olívaolajjal, majd sózd és borsozd ízlés szerint.
A csirkét helyezd a tepsibe a zöldségek mell, és szórd meg ízlés szerint zöldfűszerekkel. Önts a hús alá kevés vizet, tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd a csirkét és zöldségeket bő egy, másfél órán át. Az utolsó 20-30 percben növeld a sütés hőfokát, hogy a csirke bőre szépen megpiruljon és ropogós legyen.
Miután a csirke elkészült, pihentesd néhány percig, majd szeleteld fel.
A naranccsal, sütőtökkel sült csirkecomb is kitűnő választás!
Sütőtökkel, naranccsal sült csirkecomb: a hús kívül ropogós, belül omlós