Megkezdődött a spárgaszezon, készítsd el minél többféleképpen, hisz nem lehet betelni vele. A spárga talán sütve a legfinomabb. A szuper zöldség tökéletes önmagában, esetleg mártással és sajttal, továbbá isteni tavaszi köret is lehet. Kínálhatpd villásreggelihez vagy vacsorához. Ráadásul egyszerű összedobni, és gyorsan elkészül.

Fetás sült spárga

Hozzávalók: 

  • 1 csokor spárga
  • 20 dkg feta sajt
  • 0.5 dl olaj
  • bors

Elkészítése: 

A spárga vége kemény és fás lehet, ezért mindeképpen távolítsd el. Mosd meg, majd törölgesd szárazra. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olajat keverd össze sóva, borssal, és locsold meg vele a zöldségeket. 

Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Akkor jó, ha könnyen beletudsz szúrni egy hegyes kést. A nagyon zsenge zöldségek 10 perc alatt is megsülnek. Morzsold rá a fetát, és tálalhatod is. Feldobhatod még pirított mandulával is.