A hőség, a sós tengervíz és az UV-sugarak miatt hajunk nyáron több veszélynek is ki van téve. Ha nem ápoljuk megfelelően, fakóvá, merevvé válhat. A pakolások rövid idő alatt segítenek!

– A nyári fodrászkodás első lépése, hogy szabaduljunk meg a töredezett hajvégektől! A frissítő vágás után könnyebben tudunk bánni a frizuránkkal.

– Fontos, hogy vitaminban gazdag ételeket fogyasszunk. Ebben az évszakban amúgy is rengeteg zöldség és gyümölcs közül válogathatunk. Az A-vitamintól fényesebbé válik a hajunk, a H-vitamin a fejbőr épségéért felel.

– Hogy minél élettelibb legyen a frizuránk, igyunk sok szénsavmentes ásványvizet! Ne feledjük, hogy az alkohol viszont korlátozza a tápanyagok felszívódását!

– Nyáron különösen fontos, hogy lágyan tisztító sampont, és savas kémhatású kondicionálót használjunk. Így a fejbőr PH-értéke visszaáll a normál értékre. Feltétlenül napi használatra alkalmas sampont vásároljunk, hiszen minden strandolás után kötelező a hajmosás!

– A napsugárzás káros hatása ellen speciális olajokkal kenjük hajunkat! Ezek biztosítják a nedvességtartalmát, védelmet nyújtanak a káros környezeti hatásokkal szemben.

– A pakolások rövid idő alatt csodákra képesek: fénytelen, száraz, töredezett hajra tehetünk olívaolajat, a zsírosra kamillateát, korpásodás ellen a fűzfakéreg segít, míg a normál frizurát élesztővel varázsolhatjuk még szebbé.