Születésünk pillanatától kezdve megkezdődik bőrünk öregedése. Az arcunk van leginkább különféle hatásoknak – hideg, meleg, pára, napsütés – kitéve. Vigyázni is kell rá, mert védőpajzsként fedi testünket. Mi, nők talán a legnagyobb ellenségnek tartjuk a bőrünk öregedését. Számos praktikával azonban sokat tehetünk, hogy fiatalabbnak látszunk valódi korunknál. Hogy miként, Bari Andrea kozmetikus elárulja.

A szakemberek a bőr kétfajta öregedéséről beszélnek.

A biológiai öregedés: testünk a korral jelentősen változik. Ebben az esetben az öregedés lassítását életvitelünk változtatásával érhetjük el. Értsd alatta a táplálkozást, a test karbantartását, a különféle edzéseket, a stresszmentes napokat, a relaxálást, a nyugalmat, a kikapcsolódást, és bőrünk rendszeres ápolását.

A másodlagos öregedés: számos külső környezeti szennyeződés éri bőrünket. Ez lehet a napfény, a szél, a hideg… Ezt a fajta öregedét tudjuk befolyásolni különféle speciális készítményekkel.

Harcoljunk a ráncok ellen! Hogyan?

– Vásároljunk jó minőségű kozmetikumokat! Éjszakára a zsírosabb, regeneráló krém az ajánlott.

– Használjunk olíva-és avokádóolaj tartalmú készítményeket.

– Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, C-, E-, A-vitamin tartalmú élelmiszereket, és igyunk antioxidáns teákat.

sutotokozmetika

 Készítsünk házi pakolásokat!

Narancspakolás:  Végy egy fél narancs héját. Ebbe tegyél majonézt egy kis narancslével. Kicsit pihentesd, majd a megtisztított arcfelületedre vidd fel. A narancs feszesítő hatású és sok benne a C-vitamin.

Burgonyapakolás: A héjában főtt burgonyát törd szét villával, adj hozzá 1 tojássárgáját és kicsi tejet. Keverd péppé. Amikor kihűl, vidd fel az arcodra. Ez egy ránctalanító maszk, növeli a sejtek anyagcseréjét és nedvességtartalmát.

Paradicsomos pakolás: Két érett paradicsomot passzírozz át szitán, keverj hozzá 2 teáskanál tejszínt, zabpelyhet és bóraxot. Ezt érzékenyebb bőrűeknek nem ajánlott. Másoknak viszont rendkívül hatásos.

Paprikapakolás: Végy két paprikát és szabadítsd meg az erezetétől és a bőrétől. Törd össze, keverd el túróval. Tégy hozzá 1 tojássárgáját, olívaolajat, és vidd fel az arcodra. A paprikában van a legtöbb bőrregeneráló hatású E-vitamin.