Végre itt a nyár első hónapja, mely rengeteg kalandot, és örömöt rejteget. A diákok fellélegezhetnek, mert kitör a vakáció, a felnőtt pedig különleges programokat szervezhetnek. Ti miért szeretitek júniust? Íme, néhány érv!

nyár

1. Nem csupán az örömben lubickolhatsz… Remélhetőleg az idő kegyes lesz, és a strandon is élvezheted a nyári örömöket.

2. Kedvedre cseresznyézhetsz, egyre több friss zöldséget és gyümölcsöt találhatsz a piacokon. A többi között itt a málna, a meggy szezonja is. Ezek nem csupán evésre, de sütésre is csábítanak.

cseresznye

3. Nosztalgiázhatsz, és átérezheted a diákok örömét, amikor felkerül a táblára a „V” betű, és kitör a vakáció. Emlékszel, milyen felszabadult voltál gyermekkorodban a nyári szünetben? A Facebookon akár a régi játszótársakat is megkeresheted.

4. Terveket szőhetsz az idei nyaralásról, kedvedre szervezkedhetsz, álmodozhatsz a tengerpartról, a pálmafákról…

5. Kezdődik a foci vb Brazíliában. Ha szereted a meccseket, szervezz felejthetetlen meccsnézéseket barátokkal. Ha kicsi a gyermeked, örülhetsz, hisz magyar idő szerint késő este is lesznek mérkőzések, így azokról legalább nem maradsz le.
Nem köt le a vb? Hívd át barátnőidet, vagy foglalkozz csak magaddal, ha a párod el sem mozdul a tv képernyője elől.

brazil zászló

6. Kedvedre fagyizhatsz. Sőt, saját készítésű hűsítővel is meglepheted szeretteidet.

7. Közeleg egy kedves ünnep: június 3. vasárnapján az apákat ünnepeljük. Bár nálunk még nem annyira divat, teremts belőle hagyományt! Lepd meg valami különlegességgel gyermeked apukáját, no meg persze a sajátodat.

apa-gyerek

8. Ilyenkor igazán csábítóak az erdők, a tavak. Szervezz minél több szabadtéri programot, amit piknikkel is összeköthetsz. Végre mozoghatsz a szabadban. Vedd elő a kerékpárt. Ha megfelelő kondícióba kerülsz, kerüljétek meg a Balatont, iktassatok közbe egy kis fürdőzést is.

9. Rögtön a hónap elején itt van Pünkösd, és egy újabb hosszú hétvége. Használd ki a várhatóan szép időt,lazíts, töltődj fel!

10. Szent Iván éjjele jó okot szolgáltat egy kis boszorkányságra. Szervezz egy tuti estét barátnőidnek. Pároddal pedig átugorhatjátok a tüzet. Az országban szinte mindenütt lesznek programok, amelyek az apróságokat is lázba hozzák.