Vége a téli szürkeségnek, didergésnek! Egyre több jelét látjuk, hogy kopogtat a tavasz. Már ettől is jobb kedvre derülünk. Március több ünnepet, érdekességet tartogat. A hétköznapokat pedig mi is feldobhatjuk. Íme a legfontosabb okok, hogy miért szeretjük igazán a tavasz első hónapját!

 

– A hosszú tél után már megtapasztalhatjuk, hogy az idő jobbra fordul. Érezzük arcunkon a simogató napsugarakat. Arról nem beszélve, hogy végre madárcsiripelésre ébredhetünk.

– Éljenek a nők! Hozzunk össze a barátnőkkel egy felejthetetlen bulit március 8-án!

nárciszok

– Megjelennek az első virágok – a tulipánok, a jácintok, a hóvirágok, a tőzikék és a nárciszok– , illatfelhő borítja a réteket. Hozzáfoghatunk az ültetéshez, egyéb kerti tevékenységekhez.

– Ismét sportolhatunk a szabadban, vegyük elő a futócipőt, a kerékpárt! Próbáljunk ki új mozgásformákat.

– Irány a park! Szervezzünk családi, baráti pikniket, játékokkal színesítve. Nagyokat sétálhatunk, közben pedig jókat beszélgethetünk. A túrázás is igazi kikapcsolódás, közben pedig gyönyörködjünk az újjászülető természetben.

– Nyissuk ki az ablakot, amikor csak lehet. Most végre friss levegőnek örülhetünk.

gyerek tavasszal

– Használjuk ki, hogy egyre hosszabbodnak a nappalokat. Ne rohanjunk rögtön haza munka után. Barátnőkkel, gyerekekkel is szervezhetünk szabadtéri programot.

– Ünnepeljük meg a tavaszt nagytakarítással. Szabaduljunk meg a felesleges holmiktól. Ez jót tesz a lelkünknek is.

– Dobjuk fel lakást élénk színekkel, rendezzük át egy kicsit. Vegyük elő a tavaszi dekorációkat, vagy készítsünk saját kezűleg díszeket.

tavaszi divat

– Gardróbunkat ugyancsak frissítsük fel! Nincs több pulóver, kabát, és kesztyű. Szerezzünk be trendi szoknyákat, felsőket, cipőket, sálakat, izgalmas kiegészítőket!

– Menjünk el a kozmetikushoz, hagyjuk magunkat kényeztetni. Arcunk hálás lesz érte, hisz a tél és a hideg nagy valószínűséggel nem tett jót bőrünknek. Majd szerezzük be a legújabb rúzsokat, körömlakkokat.

– Ilyenkor a szerelem mindig benne van a levegőben.  Vedd rá kedvesedet néhány őrültségre…

– Indulhat a húsvéti készülődés! Elővehetjük a dekorációkat, tervezgethetjük az ünnep menetét.