Új LEGO Ideas készletet mutatott be a LEGO® Csoport:  a Hajó a Palackban remek lehetőséget nyújt a kezdő alkotóknak, hogy megmutathassák kézügyességüket eme időtlen, tradicionális szettel.

A LEGO Ideas sorozat legújabb darabja ez a nosztalgikus, tengeri alkotás, amely tartalmaz egy aprólékosan kidolgozott LEGO hajót, egy LEGO kockákból készült lenyűgöző palackot és egy állványt. A dizájnt egy amerikai LEGO rajongó tervező, Jake Sadovich készítette, aki egy korábbi munkáját használta fel inspirációként – egy valódi palackba épített hajót pár évvel ezelőtt, és kihívást látott abban, hogy a LEGO kockák iránti rajongásától vezérelve alkossa újra eredeti művét.

A február 1-jétől elérhető szett egy 962 darabból álló, aprólékosan megtervezett hajót tartalmaz, amely a Leviathan nevet kapta. A hajón számos hagyományos tengerészeti elem helyet kapott, beleértve egy díszített iránytűt, egy kapitányi szobát, 6 ágyút, 3 árbócot, egy árbóckosarat, egy parancsnoki hidat, valamint mintásvitorlákat és a hajó saját zászlóját.

A LEGO kockákból álló alkotás 10 cm magas, 31 cm széles és 10 cm mély, és egy új, viaszszerű tömítéssel ellátott elemet tartalmaz a nem kívánatos szivárgás elkerülése érdekében, amikor a hajó a hét tenger valamelyikén lebeg. A szett tartalmaz még 280 darab áttetsző-kék vízelemet is.

Az elkészült alkotás teljes dicsőségében egy különleges elemekből megépíthető állványon mutatható be, amely egy következő szintre emeli az építményt. Az állvány továbbá tartalmazza a ’Leviathan’ névtáblát, egy beépített (nem működőképes) iránytűt, kidolgozott iránytűrózsával és aranyszínű tűvel, 2 földgömb elemmel és aranyszínű részletekkel.

A LEGO Ideas lehetőséget nyújt a rajongóknak, hogy bemutathassák saját LEGO alkotásaik ötleteit, és esélyt kapjanak arra, hogy LEGO főtervezők segítségével piacra kerüljön a készletük, és ők maguk is részesüljenek a nyereségből. Az ötleteket az ideas.lego.com/dashboard oldalon küldhetik be a rajongók.

A szett 2018. február 1-jétől érhető el a LEGO® Store üzletekben és online.

Ez is érdekelhet! Dobd fel a család mindennapjait izgalmas programokkal!

Januári családi bakancslista: így dobhatod fel a hideg, unalmas hónapot!