A LEGO Csoport exkluzív szettekkel, izgalmas együttműködéssel, valamint egy nosztalgikus visszaemlékezéssel tiszteleg a LEGO® NINJAGO®világ tizedik évfordulója alkalmából.

A LEGO Csoport az elmúlt tíz év népszerű NINJAGO játékaira emlékezik, amelyek ma is gyerekek és tinédzserek tömegeit inspirálják arra, hogy szuper jeleneteket építsenek meg és éljenek át, miközben továbbfejlesztik nindzsaképességeiket is. A LEGO NINJAGO Wu mester bátor nindzsáinak – Kainak, Jaynek, Cole-nak, Zane-nek, Nyanak és Lloydnak – a történetét mutatja be, akik a gonosz Lord Garmadon ellen harcolnak, hogy megvédjék Ninjago városát.

2011-es indulásától kezdve a LEGO NINJAGO rengeteg, a világkülönböző pontjain élő gyerek életét változtatta meg.

Sok fiatal a LEGO NINJAGO-val és a LEGO NINJAGO®: A Spinjitzu mesterei tévésorozat hőseivel nőtt fel, akik értékes tanulságokra hívták fel figyelmüket, miközben igazi nindzsaként vették fel a harcot a gonosz erőkkel szemben.

 Érdekességek a LEGO NINJAGO témáról:

  • 2009 őszén TommyAndreasen, a LEGO NINJAGO csapatának egyik alkotója különböző elemi erővel rendelkező nindzsákról készített vázlatot. A csapatnak az az ötlete támadt, hogy a nindzsákat pörgettyűkre helyezzék, amitminifigurákkal is el lehet játszani.
  • A „NINJAGO” elnevezés a „ninja” (nindzsa) és a „go” (akció) szó összekapcsolásával jött létre. Az utóbbi tagot a LEGO utolsó két betűjéből választották ki.
  • Ninjagovárosának saját nindzsanyelve van, az ún. Ninjargon, amelyet a kínai képírás ihletett.
  • A Ninjagotévésorozat jelenleg a Cartoon Network legrégebben futó sorozata.
  • A pörgettyűket arra tervezték, hogy élőben is bemutathassák a tévésorozatban látott nindzsák Spinjitzu képességeit, így a gyerekek saját maguk alkothatják és figyelhetik meg az akciókat.

Egy olyan világban, ahol sok gyerek és fiatal felnőtt bizonytalannak érzi magát, és meg szeretne felelni az elvárásoknak, a NINJAGO megmutatja a rajongóknak, hogyan sajátítsák el a nindzsaképességeket, hogy igazi nindzsákká válhassanak a való életben is, miközben olyan értékekre tanítja őket minta befogadás, a barátság, az önbizalom, és hogy hűek maradjanak önmagukhoz. A NINJAGO mindig is pozitív hatással volt a rajongókra, hogy a történeteken, a tanulságokon, valamint az építési- és játékélményeken keresztül eligazodjanak a fiatalfelnőtté váláshoz vezető út kihívásaiban. Wu mester szerint: „Előbb vagy utóbb eljő a felnőtté válás ideje. Fontos azonban, hogy ne feledkezzünk meg gyerekkorunk tanulságairól sem, hiszen a gyermekkor életünk egyik legmegfelelőbb időszaka arra, hogy megedződjünk.”

Michael SvaneKnap, a LEGO Csoport vezető tervezője – aki 2013 óta dolgozik a LEGO NINJAGO termékvonal fejlesztésén– kiemelte: „Elképesztően jó érzés azt látni, hogy mivé fejlődtek ezek a készletek, és hogy a gyerekek immár tíz éve lelhetik örömüket bennük. Sokan, akik a LEGO NINJAGO-val nőttek fel, hálásak voltaknekünk azért, hogy a készletek segítségével életre szóló készségeket sajátíthattak el. Véleményem szerint ez a legjobb a LEGO NINJAGO-ban. A gyerekek a barátságról, magabiztosságról és sok minden másról tanulhatnak… És persze arról is, hogy a nindzsák menők.”

A pilot epizódok, a 13 tévésorozat-évad, valamint számos rövidfilm mellett, a franchise különféle LEGO szettekkel, merchandise termékekkel, több videó-, valamint okostelefonokra is letölthető játékkal, filmmel, magazinokkal, színezőkkel, képregényalbumokkal és gyerekkönyvekkel, LEGOLAND-i hotelszobákkal és vidámparkkal bővítette tárházát.

TommyAndreasen, a LEGO Csoport programfejlesztési osztályának vezetője – aki a kezdetektől segíti a LEGO NINJAGO termékvonallal és tévésorozattal kapcsolatos munkálatokat – elmondta: „A NINJAGO eredetileg 2012-ben, a második évaddal ért volna véget.” A sorozat, illetve a készletek sikeressége azonban a mai napig meghatározó. „Mindezt a rajongóknak köszönhetjük, hiszen elköteleződésük még tíz év után is kitart.”

 

Különleges készletek aLEGO NINJAGO 10. évfordulójára:

A 10. évfordulót a LEGO Csoport11 különleges „Örökség” szettel ünnepli 2021 során. Ráadásul hat „Örökség” készlet limitált kiadású, gyűjthető aranynindzsa-minifigurával fog kiegészülni. Február 1-jétőlpedig egy exkluzív, háromszintes LEGO NINJAGO Városi Lombház szett szerezhető be, amely a NINJAGO tízéves múltja előtt tiszteleg.A készlet a tévésorozat legemlékezetesebb pillanatait mutatja be, ésWu mester arany minifigurája is megtalálható benne.

Ezenfelül a LEGO Csoport ruházati márkákkal is együttműködik, hogy az évforduló apropójábólexkluzív darabokkal bővítse ki merchandise termékeit. Az első a LEGO NINJAGO és aHYPE. kollaborációja. A kollekció -amelyet a2020-ban megjelenő LEGO NINJAGO sorozat futurista és színes városa, a PrimeEmpire ihletett – 2021. január 15-től lesz elérhető. Hamarosan pedig további izgalmas együttműködések várhatók más ruházati márkákkal.

A www.LEGO.hu/ninjago10anniversaryweboldalon megtalálható a LEGO NINJAGO története,és további lenyűgöző tartalmak – művészi alkotások, LEGO építmények és játéktémájú fotók – amelyeket a rajongók készítettek. A LEGO House részletes kiállítása pedig szintén a tíz éves NINJAGO rajongótábort ünnepli majd.