Átfagytál szánkózástól? Vagy csak jólesne egy kis kényeztetés? A forró csokira biztosan számíthatsz: a család apraja-nagyja odalesz érte. Felejtsd el a bolti változatot, otthon sokkal finomabbat főzhetsz mindenféle tartósítószer nélkül!

Fontos, hogy feltétlenül jó minőségű csokit használj hozzá. Az étcsoki egy részét tejcsokival is helyettesítheted. Érdemes tejszínt is önteni hozzá, mert attól selymesebb lesz a végeredmény. Ezúttal a narancs a fő ízesítő, amihez jól illik a fahéj is. Ha lehet, bionarancsot használj.

Narancsos forró csoki

Hozzávalók:

  • 15-20 dkg étcsoki
  • 2 bögre tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 narancs
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csipet só

Elkészítése:

A narancs héját alaposan mosd meg, dörzsöld meg. Ha kezeletlen, áztasd langyos vízben legalább fél órát. A tejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, majd add hozzá a narancs reszelt héját, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Forrald fel, húzd le a tűzről, és pihentesd 15-20 percig, hogy a narancsnak intenzívebb legyen az íze és az illata.
Vedd ki szűrőkanállal a narancshéjat a tejes keverékből, és tördeld bele a csokit, szórd bele a csipet sót. Tedd vissza a tűzre, és kevergetve melegítsd addig, amíg a csoki felolvad. Még melegen töltsd poharakba.  Kínálhatod tejszínhabbal, pillecukorral, díszítheted fahéjjal, narancskarikával.

Ha szívesen kipróbálnál más variációt, a nutellás forró csokit mindenképpen kóstold meg! 

Nutellás forró csoki – a legfinomabb téli ital