
Pálcikás forró csoki: egyszerű, ötletes karácsonyi gasztroajándék
Igazán különleges ajándékot akarsz adni édesszájú barátodnak, rokonodnak? Esetleg gyermeked tanárát lepnéd meg valamivel, de nincs kedved a zsúfolt boltokat járni az ünnepek közeledtével? Akkor itt az ideje a konyhába venni az irányt. Készíts isteni forró csokit, akár a gyerekkel karöltve!
A gasztroajándékokban az a legjobb, hogy egyszerre mutatósak és nagyon finomak is. Könnyedén teheted személyessé, ha a barát vagy rokon ízvilágának megfelelően készíted el a pálcikán lévő csokoládét. Használhatsz tej-, ét- vagy fehér csokoládét is, ízesítheted a karácsony kedvenc fűszereivel, fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, esetleg mogyoróval vagy akár chilivel. Engedd el bátran a fantáziádat!
Hozzávalók
- 20 dkg csokoládé
- tetszőleges fűszerek és kivonatok, cukrok
- kisebb pálcika vagy spatula
- celofán
- szalag
Elkészítés
Olvaszd fel a jó minőségű csokoládét vízgőz felett. Kevergetés közben szórd hozzá a fűszereket, az aromákat. Fontos, hogy időnként kóstolgasd. Ha elolvad a csoki, vedd le a gőzről. Öntsd szilikonos bonbonformákba, esetleg muffinsütő mélyedéseibe, majd mindegyikbe szúrj egy-egy pálcikát vagy spatulát. Díszítheted cukrokkal, gyöngyökkel. Tedd a hűtőbe, amíg a csoki megdermed. Csomagold celofánba, és dobd fel szalaggal.
Felhasználás
Az ajándékhoz mellékelhetsz használati utasítást is. A pálcikás forró csokit tegye az ajándékozott egy bögrébe, és zúdítson rá két deciliter forró tejet. Ha a csoki felolvad, díszítheti tejszínhabbal, mályvacukorral.
Ha tetszett ez a gasztroajándék, akkor próbálj ki egy karácsonyi süti receptet is: