Igazán különleges ajándékot akarsz adni édesszájú barátodnak, rokonodnak? Esetleg gyermeked tanárát lepnéd meg valamivel, de nincs kedved a zsúfolt boltokat járni az ünnepek közeledtével? Akkor itt az ideje a konyhába venni az irányt. Készíts isteni forró csokit, akár a gyerekkel karöltve!

A gasztroajándékokban az a legjobb, hogy egyszerre mutatósak és nagyon finomak is. Könnyedén teheted személyessé, ha a barát vagy rokon ízvilágának megfelelően készíted el a pálcikán lévő csokoládét. Használhatsz tej-, ét- vagy fehér csokoládét is, ízesítheted a karácsony kedvenc fűszereivel, fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, esetleg mogyoróval vagy akár chilivel. Engedd el bátran a fantáziádat!

Hozzávalók

  • 20 dkg csokoládé
  • tetszőleges fűszerek és kivonatok, cukrok
  • kisebb pálcika vagy spatula
  • celofán
  • szalag

Elkészítés

Olvaszd fel a jó minőségű csokoládét vízgőz felett. Kevergetés közben szórd hozzá a fűszereket, az aromákat. Fontos, hogy időnként kóstolgasd. Ha elolvad a csoki, vedd le a gőzről. Öntsd szilikonos bonbonformákba, esetleg muffinsütő mélyedéseibe, majd mindegyikbe szúrj egy-egy pálcikát vagy spatulát. Díszítheted cukrokkal, gyöngyökkel. Tedd a hűtőbe, amíg a csoki megdermed. Csomagold celofánba, és dobd fel szalaggal.


Felhasználás

Az ajándékhoz mellékelhetsz használati utasítást is. A pálcikás forró csokit tegye az ajándékozott egy bögrébe, és zúdítson rá két deciliter forró tejet. Ha a csoki felolvad, díszítheti tejszínhabbal, mályvacukorral.

Ha tetszett ez a gasztroajándék, akkor próbálj ki egy karácsonyi süti receptet is: 

Mennyei karácsonyfa brownie: ezzel növeled az ünnep fényét!