Így készüljünk fel az ünnepekre gyerekekkel a pszichológus szerint


Selymes fehér forró csokoládé pillecukorral: hideg estékre nem kívánhatnál jobbat
Sűrű, lágy, krémes, mennyei…. a forró csoki hideg őszi-téli esték nagy kedvence. Jólesik a munkából, az iskolából hazatérve, barátnős, összebújós beszélgetésekhez. Ha teheted, ne porból készítsd, hisz ízfokozók nélkül is remek italt tehetsz az asztalra. Olcsóbb, mint a kávézókban, percek alatt elkészül, és nagyon finom. Tejszínhabbal, pillecukorral felturbózva legalább olyan jó, mint az étcsokis változat. Csak élvezd!
Fehér forró csokoládé
Hozzávalók:
- 20 dkg fehér csokoládé
- 8 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- tejszínhab
- mályvacukor
Elkészítése:
Öntsd egy lábosba a tejet, add hozzá a vaníliás cukrot és a kisebb darabokra tördelt, jó minőségű fehér csokoládét. Kis lángon kezdd melegíteni, közben többször kevergesd meg. Ügyelj arra, hogy ne forrjon. Amikor a csoki elolvad, és az ital homogén, húzd le a tűzről. Rögtön öntsd poharakba, és tejszínhabbal vagy pillecukorral, esetleg mindkettővel díszítsd. Ha csak felnőttek isznak belőle, kevés alkohollal is megbolondíthatod.