Az év eleje a számvetés és a fogadalmak időszaka, érdemes ilyenkor összegezni az elmúlt esztendő tapasztalatait, és gondolkodni a jövőn. Jó alkalom ez a karriertervezésre is, hiszen sokkal nyitottabbak vagyunk arra, hogy új célokat tűzzünk ki, akár a magasabb fizetés, a szakmai előrelépés, vagy a munkahelyváltás reményében. A Perfekt Zrt. szakértője szerint az alábbi öt tanácsot érdemes megfogadni, hogy karriered szempontjából is igazán sikeres legyen a 2018-as év.

Kimozdulok a komfortzónámból!

Ha éveken át ugyanazt a munkakört töltöd be, és ugyanazokat a feladatokat látod el, rizikósnak és kényelmetlennek tűnhet kimozdulni a megszokott rutinból még akkor is, ha úgy érzed, hogy nem tudsz kiteljesedni a munkádban. Érdemes ezért átgondolni, hogy hol tartasz a karrieredben, jó úton haladsz-e, hová szeretnél eljutni, és mit kell tenned ahhoz, hogy elérd a kitűzött céljaidat. Ha úgy ítéled meg, hogy elérkezett a változtatás ideje, ne félj kimozdulni a komfortzónádból.

Megtalálom a motivációmat!

Ha úgy érzed, hogy már nem motivál a munkád, érdemes utánajárni, hogy mi lehet ennek az oka. A munkaköröd, a fizetésed, a környezeted hat negatívan a munkakedvedre? Ha megvan a hiba forrása, akkor azt is ki tudod találni, hogy miként változtass ezen a helyzeten.

Nyitva tartom a szemem!

Érdemes a fél szemedet mindig rajta tartani a munkaerőpiaci híreken, hiszen bármikor szembe jöhet egy olyan lehetőség, amelyet kár volna kihagyni. Ha egy álláslehetőség felkelti a figyelmedet, bátran add be az önéletrajzodat – próba szerencse. A jelentkezéssel még semmit nem veszítesz, de az is lehet, hogy gyorsabban sikerül előrelépned a karrieredben, mint gondoltad volna.

Proaktív leszek!

Akár a munkahelyeden lépnél előre, akár új munkahelyet keresel, a proaktív szemlélettel biztosan szerzel egy jó pontot jelenlegi vagy leendő munkaadódnál. Hidd el, te is jobban fogod érezni magadat, ha nem csak a minimumot teljesíted, és képes vagy hatékonyan előrelendíteni a munkát a részvételeddel.

Tanulok valami újat!

Ki mondta, hogy a tanulás csak a fiataloké? Ma már nem muszáj választani munka és tanulás között, számos, rugalmas időbeosztásban és rövid idő alatt elvégezhető OKJ-s képzés közül választhatsz, amelyek akár munka mellett is teljesíthetőek. Tóth Réka, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője szerint a tanulás rendkívül jó hatást gyakorol a motivációra. Amellett, hogy új célokat tűzhetsz ki, frissen tartja a szellemedet, és új kapukat nyit ki, akár saját területeden belül kamatoztatod a megszerzett tudást, akár pályamódosításon töröd a fejedet.

Ezt se hagyd ki, biztosan érdekel!

Így könnyítheted meg a visszatérést a munka világába szülés után