A gyermekvállalás még ma is mumus a munkaerőpiacon: sokszor már az állásinterjún felmerül a kérdés, hogy a jelentkező szeretne-e a jövőben gyereket szülni. A női munkavállalók később is félve osztják meg munkaadójukkal a gólyahírt, hiszen nem ritka, hogy válaszul a munkáltató olyan környezetet teremt, amellyel megnehezíti a visszatérést a munka világába. A Perfekt Zrt. oktatási szakértője az alábbiakban tippekkel segít, hogy miként erősítheted munkaerőpiaci helyzetünket szülés után.

Több év főállású anyaság után nem könnyű visszatérni a munka világába. Bár a kismamákat törvény védi, így elméletben várja őket vissza munkahelyük, sajnos sokszor előfordul, hogy GYES után már nem a korábbi pozíciójuk, időarányos fizetésük, a megszokott lég fogadja őket. Az is előfordulhat, hogy a munkavállalónak változik meg az érdeklődése, és szeretne karrierjét egy másik területen folytatni. Akárhogy is alakul, fontos, hogy felkészülj a kihívásokra, és könnyebben vedd az akadályokat.

1. Időben kezdd el a felzárkózást!
Rengeteg minden változhat 2-3 év alatt, megjelenhetnek új munkamódszerek, trendek, amelyekkel fontos tisztában lenni. Ha közeleg a visszatérés dátuma, kezdj el újra foglalkozni a munkával, térképezd fel, hogy mi minden történt szakmádban az elmúlt években. Ha kellőképpen felkészülsz, már munkába állás pillanatában bebizonyíthatod, hogy kimaradás nem jelentett lemaradást szakmai fronton.

2. Készülj fel mentálisan!
Az anyaság egészen más jellegű agymunka, mint amit az irodai munka megkíván. Ha teheted, próbálj meg beiktatni a napodba néhány órát, amikor a munkához hasonló feladatokat végzel, hogy mire odakerülsz, könnyebb legyen visszarázódni. Egy kis gyakorlás sem árt, hiszen még az Excel táblák kezeléséből is ki lehet esni, ha a számokat lecseréled a babaápolásra.

3. Tanulj!
A gyerekvállalást követő, otthon töltött évek jó alkalmat teremthetnek arra, hogy átgondold, jó irányba halad-e a karriered, valóban ezen a területen képzeled-e el a jövőt. Tóth Réka, a Perfekt oktatási szakértője szerint egyre több kismama választja szülés után az OKJ-s képzéseket. 2017-ben a Perfekt Zrt. adatai szerint az OKJ-s képzésre jelentkezők több mint harmada (35%) a 25 és 34 év közöttiek közül került ki, és 32 százalék jelentkezett a 35-44 éves korosztályból is, tehát a gyermekvállalásban leginkább érintett két korosztályból. A nemek eloszlásából is jól látható, hogy jelentősen több nő választja az OKJ-s képzéseket, a jelentkezőknek csaknem 70 százalékát ők adták. Tóth Réka szerint ez a képzési forma remek lehetőség a munkaerőpiacra visszatérni tervező kismamák számára, hiszen rövid idő alatt, rugalmas időbeosztásban sajátíthatnak el piacképes szakmákat, vagy továbbképezhetik magukat. Emellett, a felnőttképzők igen gyakran kedvezményekkel hirdetik képzéseiket a kismamák számára.

További információk:
A Perfekt Zrt. olyan oktató és kiadó vállalkozás, mely több mint fél évszázada meghatározó szereplője a magyar felnőttképzésnek. Piacvezetők közé tartozik a pénzügyi-gazdasági képzések területén, valamint a pénzügyi-számviteli könyvek kiadásában. A Perfekt Zrt. országos hálózattal, minden megyeszékhelyen kihelyezett központtal rendelkezik és komplex képzési szolgáltatást nyújt az oktatáson át egészen a tananyagellátásig és vizsgáztatásig. Évente közel 20.000 hallgató vesz részt különféle képzéseiken.