A hatalmas kánikulában, ha tehetjük, munkahelyen, autóban, sőt már otthon is bekapcsoljuk a klímát. A hűtőberendezések egyre szélesebb körben elterjednek, és már az első kánikulai nap után az egyik legnépszerűbb elektronikai terméknek bizonyultak. Íme egy kis áttekintés, hogy miként hűthetjük környezetünket.

Léghűtő kisebb helyiségekbe
Ha a nagy forróságban otthonunkba szeretnénk klímát vásárolni, léghűtő, mobil és split rendszerű berendezés közül válasszunk, tudjuk meg szakemberektől.
Elsősorban kisebb szobákba ajánlott a léghűtő, ez saját jégakku segítségével ad hideg levegőt. Ráadásul a legtöbb fajta már párásításra is alkalmas. Nem tartós megoldás, hiszen addig használhatjuk, amíg a jégakku fel nem olvad.

Mobil berendezések közepes terekbe
Ha hosszabb ideig vágyunk a hidegre, válasszuk a mobil klímát! Ezt akár egyik helyiségből a másikba is vihetjük magunkkal. A szakemberek a minél nagyobb és tartós hatás miatt a kültéri egységgel is rendelkező mobil berendezést ajánlják. Könnyen beszerelhetjük, sőt időzíthetjük is. Közepes helyiségek hűtésére kiválóan alkalmas. Egy-vagy kétcsöves változatban is kapható. Zajszintje kicsit magas, de még elviselhető.

 Split berendezések több variációra
A leghatékonyabb hűtést a split klímaberendezéssel érhetjük el. Bármilyen nagyságú helyiségbe ajánlott. A készülékeket kültéri és beltéri egység(ek)re osztották. Arra is képes, hogy az egyik pillanatban hűtsön, a másikban fűtsön. Akár az egész lakásban használhatjuk egy időben, minden helyiségben más-más hőmérsékletre állíthatjuk. Amellett, hogy csendes, még esztétikus is. Távirányítóval tudjuk beállítani a különböző funkciókat. Beszerelését bízzuk szakemberre!

Így használd!
A klímát a külső hőmérséklethez képest 6-8 fokkal kevesebbre érdemes kapcsolni. A hűtőberendezés kiválasztásánál legyen fontos szempont, hogy mennyi energiát fogyaszt. Időnként mindenképpen muszáj karbantartatni. Legalább évente egyszer, a szezon indulása előtt tisztíttassuk ki! Ha elhanyagoljuk, könnyen összeszedhetünk különféle fertőzéseket.