Megkezdődött a visszaszámlálás, alig több mint egy hét, és becsengetnek. A szorgalmasabbak már beszereztek mindent, ám a szaküzletekben és a bevasárlóközpontokban is hatalmas rohamokra számítanak augusztus utolsó napjaiban. Megkérdeztünk anyukákat, hogy milyen spórolási trükkökkel próbálják a lehető legkevesebből kihozni a tanévkezdést.

Ilona, 2 gyerekes anyuka folyamatosan figyeli az akciókat:
– A legjobban az akciókkal tudok spórolni. Augusztus végén, sőt szeptemberben szinte az összes nagyáruház 30-40-50%-kal árusítja ki a füzeteket és az íróeszközöket. Tanév kezdetére csak a legszükségesebbeket szerzem be. A füzetek, könyvek borítóit a gyerekekkel  szoktam megtervezni. Együtt díszítjük és vágjuk méretre. Amire sok szülő szerintem még nem jött rá: a minőségen nem szabad spórolni, sokan veszik az olcsóbb íróeszközöket, amiknek a fele idő előtt a kukában landol, mert a hegyezőbe beletörik a ceruza, a ragasztó nem ragad eléggé. Pedig egy jó ragasztó akár két-három tanévet is kibírhat.

Csilla 6 éves kislánya első osztályba készül és az interneten vásárolt be:
– Webáruházban vásároltam meg az elsőbe készülő kislányom felszerelését. Szuper minőségű dolgokat
találtam viszonylag jó áron, a szállítási költséggel együtt nem érte el a 20.000 Ft-ot a kiadásunk.

Henriettnek a kisfia készül első osztályba és szerinte a kiadás attól függ, hányadik osztályt kezdi a gyerkőc:
– Elsős lesz a kisfiam, és tokkal-vonóval kb. 60. 000 Ft lesz az iskolakezdés. Szerintem a beiskolázási költség attól is függ, hogy hányadik osztályos a gyerek. Nrkünk most mindent meg kellett venni a benti cipőtől az iskolatáskáig.

Angéla gyermeke a 2. osztályt kezdi, offline és online vásárlással spórolt sokat:
– Én szupermarketekben válogattam össze a tanszereket, eddig 15.000 Ft-ot költöttem. Iskolatáskát és tolltartót webáruházból akciósan rendeltem, ezek 7.000 Ft-ba kerültek, ehhez jön majd még tornacipő is.

Réka két kisfiú anyukájaként szerencsés helyzetben van, mert az iskolakezdés költségeit férjének munkáltatója támogatja:
– Nálunk két gyerek megy suliba idén. A kicsinek kellett új táska, tolltartó. A nagyobbiknak jó a tavalyi, alig fél évig használta. Mindent megvettem, ami az osztályfőnöktől kapott listán szerepelt. A tanszerek 24.000 Ft-ba kerültek, 10.000 Ft volt táska, akciósan, a netről rendelve. Nekem annyiból könnyebb a beiskolázás, hogy a férjem munkahelye ad rá pénzt.

Erika 3 gyerek anyukája, nagycsaládosként a tanszerek beszerzését már júniusban megkezdték:
– Nyár elején megvettem a füzetcsomagot 15.000 Ft-ért. Ceruza, toll volt már otthon, a tankönyveket ingyen kapjuk. A borítókra, a matricákra költöttem idén, illetve új pólókat kellett venni a tornacsomagba.

Ágnes kisfia első osztályt kezdi, teljes tanulószobai felszerelést vásároltak otthonra.
– Első osztályba megy a kisfiam, így új táskát, tolltartót, tornazsákot, uzsonnás szettet, íróasztalt,
forgószéket, füzet csomagot vásároltunk. Eddig tartunk 100.000 Ft-nál. biztos, hogy az év elején még néhány cuccot be kell szereznünk.

További iskolakezdéssel kapcsolatos hasznos praktikákat itt találsz!