Nem telt el hónap Meghan hercegné terhessége alatt meglepő hírek és bejelentések nélkül. A hercegi pár első születendő gyermeke körül folyamatos a felhajtás. Összeszedtük a tíz legizgalmasabb tényt, melyet már tudunk a királyi sarjról és születéséről. Ne maradj le róluk, hisz már csak hetek vannak hátra, és megérkezik a kis híresség.

1. A gyermek neme
A hagyomány szerint a királyi család nem árulja el a királyi sarj nemét egészen a születésig. A születése után elsőként a királynő értesül a baba neméről és nevéről is. Meghan New York-i babavárójáról azonban már kiszivárgott a hír, mely szerint Harry herceg felesége kisfiút hord a szíve alatt, de erre nincs hivatalos bizonyíték.

2. A gyermek neve
Szintén a szüléskor derül majd ki, a repertoárban ott szerepel a Viktória és a Fülöp is. Meghan és Harry emellett különös hangsúlyt fektet arra, hogy születendő gyermekükre ne „kis hercegként” vagy „hercegnőként” tekintsenek. Részben ezért sem jelentették be nyilvánosság előtt a jövendő királyi sarj lehetséges neve(it).

3. Nemi megkülönböztetés nélküli nevelés
Mivel a tradicionális nemi sztereotípiákat elutasítják, ennek megfelelően rendezik be a gyerekszobát is, melyben nem lesznek „fiús” vagy „lányos” játékok vagy tárgyak. A falakat egyszerűen szürkére és fehérre festették. A Pár a babát amúgy már nem a Kensington Palotában, hanem a Windsori kastély helyén található Frogmore Cottage-ban várja majd, ahol már berendezték a full extrás gyerek-részt két háló és egy játszószobával. A két hálószobára azért van szükség, mert Meghan édesanyja, Doria Ragland is hozzájuk költözik majd, hogy segítsen a baba körül.

4. A dadusról
Meghan és Harry egyelőre nem kíván hivatásos dadust fogadni gyermeke mellé, megbízik Meghan édesanyjának szakértelmében, aki lánya terhessége alatt egy csecsemőgondozási tanfolyamot is elvégzett.

5. A kórházról
Sokáig folyt a találgatás, hogy vajon hol szül majd Meghan Markle. Két lehetőség is felmerült, az egyik a londoni St Mary kórház Lindo Wing nevet viselő magánszülészeti osztálya, ahol Kate Middleton, William herceg felesége is világra hozta mindhárom gyermekét. A kórház jól felszerelt, és biztosít mindent Meghan számára, hogy zavartalanul, nyugodt körülmények között szülhessen. A másik lehetőség a Frimley park kórház Surrey megyében, mely Windsorhoz elég közel található, tehát ez elég logikus választás lenne. Annak idején Edward herceg felesége, Sophie hercegnő is itt szülte mindkét gyermeküket, tehát ez is egy királyi család által „bejáratott” hely. Végül mégis úgy tűnik, a Lindo Wing lesz a befutó.

6. A szülés
Meghan egész terhességét áthatja a tudatosság: megválogatja, mit és mennyit eszik, milyen tisztálkodási szereket használ, hisz minden a baba érdekét szolgálja. Ha rajta múlik, a szülést sem bízza a véletlenre: még egy hipno-szülés tanfolyamot is elvégzett, hogy mélyrelaxációban hozhassa világra gyermekét. A lazításban és a meditációban édesanyja is támogatja. Emellett Meghan mindenképp természetes szülést szeretne. Felmerült az otthonszülés gondolata is, de biztonsági okokból ezt elvetették. Érdekes, hogy a királyi család történetében Diana hercegnő volt az első, aki nem a palotában, hanem kórházban szülte meg gyermekét, mert akkoriban még a palotában szülés volt a
tradíció. Azóta minden királyi baba kórházban születik már.

7. A dúla
Ha természetes szülés, akkor természetesen Meghan gyermekágyas segítőt, dúlát is fogad majd. Igyekszik a pozitív és nyugodt energiákra koncentrálni majd, és ebben nagy segítségére van édesanyja is, aki gyerekkorától kezdve jógára és meditációra inspirálta.

8. Kettős babaváró buli volt
Mivel Meghan amerikai lány, de Londonban él, két bulit is tartott, az egyiket természetesen New Yorkban, a kisebbiket pedig stílusosan Londonban, ez utóbbit maga Kate Middleton konferálta. Az amerikain részt vett George Clooney felesége, Amal Clooney, a brit partin pedig a szűk családon és édesanyján kívül Victoria Beckham is megjelent.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

3 of Meghan’s pregnancy looks 😍 which one do you like the most? 1, 2 or 3? 😍❤️ @meghanmarkle_official

Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official) által megosztott bejegyzés,

9. A születendő gyermek keresztelője
Még csak édesanyja pocakjában rugdalózik, de már felmerültek a lehetséges keresztszülők nevei, mint Meghan legjobb barátnője, Jessica Mulroney, illetve Harry és Meghan baráti köréből még jó pár név, illetve Diana hercegnő családja. Akik biztosan nem szerepelnek a listán, azok a nagybácsi és nagynéni: William és Kate. Semmi dráma nincs a háttérben, és valószínűleg sértődés sem lesz. Annak idején ők sem Harry hercegéket kérték fel keresztszülőknek.

10. A születendő gyermek rangja
Érdekes, hogy bár a baba szülei hercegi címmel rendelkeznek, őt ez nem illeti meg, ha fiú lesz, a Dumbarton grófjának címét viseli majd, ha lány, akkor Lady Mountbatten Windsor lesz. A trónutódlásban hetedik helyet kapja, ezzel megelőzi például András herceget.

Ha Te is a közeljövőben adsz életet gyermekednek, esetleg barátnőd vár babát, szervezz felejthetetlen babaváró bulit!

Szervezz tökéletes babaváró bulit!

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg barátaiddal!

Ne maradj le többi írásunkról sem, csatlakozz Facebook közösségünkhöz!
Instagram oldalunk: https://www.instagram.com/anyanetmagazin/