A remake-láz utolérte a családi filmeket is, futószalagon készülnek a régi klasszikusok új feldolgozásai. Gondoljunk csak a múlt héten bemutatott élőszereplős Dumbóra vagy a nyáron mozikba kerülő Oroszlánkirályra. Korábbi kedvencek új részeit is láthatjuk még az idén. Az év vége nagy durranásának egyértelműen a Jégvarázs második nagyestés filmje ígérkezik. Az alábbi dátumokat feltétlenül írd be a naptárba!

Dumbó
A héten már bárki láthatta, a kritika vegyes fogadtatásban részesítette a Dumbó új feldolgozását. 1941-ben mutatták be Amerikában az első verziót, hozzánk csak jóval később, 1989-ben került. A 2019-es, Tim Burton által rendezett film különlegessége, hogy élőszereplős. Fontos szerepet játszik benne Colin Farrell, Michael Keaton és Danny DeVito is. A kis repülő elefánt története CGI-ben is sikerre ítéltetett.
Bemutató: 2019. március 28.

Aladdin
Ismét megelevenedik a filmvásznon az Ezeregyéjszaka meséi alapján készült Aladdin, ezúttal valós díszletekkel, élőszereplős változatban láthatjuk. A Disney 1992-es animációs klasszikusa jól hozott a konyhára, ez volt abban az évben a legsikeresebb film, Amerikában 217 millió dolláros bevételt könyvelhetett el, míg világszerte pedig 504 milliót. A 2019-es remake-ben Naomi Scott Jasmine, Will Smith pedig Dzsinn szerepében lesz látható. Külön izgalmassá teszi a mozit, hogy a Guy Ritchie rendezte, akinek a nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső vagy a Blöff.
Bemutató: 2019. május 23.

Kis kedvencek titkos élete 2
Minden korosztály szívesen nézi újra és újra a Kis kedvencek titkos életét. 2016 talán legsikeresebb családi filmje volt. Max, Duke, és a többiek egy újabb kaland erejéig visszatérnek a mozikba. Ismét megnézhetjük, mi történik velük, ha a gazdik nincsenek otthon.  A rendező változatlanul Chris Renaud.
Bemutató: 2019. július 4.

Oroszlánkirály
Ki ne ismerné a szívszorító történetet? A felcseperedett Szimba – sok-sok kaland után – bosszút áll apja gyilkosán és visszaszerzi a trónt. A 2019-es feldolgozás  fotórealisztikus számítógéppel animált szereplőket fog megjeleníteni. A történet szinte ugyanaz, mint 25 éve, igaz, a készítők új elemeket is ígérnek. Az 1994-es változatban a zene nagyon ütős volt. Kérdés, hogy Beyoncé tud-e hasonlót nyújtani, mint anno Elton John.  Már az első előzetesek is felrobbantották a netet, így nagyon izgatottan várjuk a film debütálást.
Bemutató: 2019. július 18.

Jégvarázs 2.
Lányos szülők készüljetek, az év vége Elsa, Anna és a többi Jégvarázs-szereplőről szól majd! A 2013-as film egy csapásra meghódította a világot. A folytatás, az első bemutató alapján, ugyancsak lenyűgözőnek tűnik, a történet pedig elég drámainak. A számtalan nyitott kérdésre karácsony előtt egy hónappal kapunk választ. Várhatóan fülbemászó dalokmak sem leszünk híján.
Bemutató: 2019. november 22.

Mennyire emlékszel még a Jégvarázsra? Tedd próbára tudásodat! 

Nagy Jégvarázs kvíz: teszteld, mennyire ismered a filmet!