Valljuk be, anyukaként sokszor helyezzük magunkat háttérbe. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy nemcsak szülők, hanem nők is vagyunk. A gyerkőc és a napi teendők mellett sokszor lehetetlennek tűnik egy kis énidőt csippenteni. De mit tehetünk azért, hogy gyermekünk mellett is vonzó nők maradjunk? Pálfi Éva brandstylist iparművész, női marketing szakértő, a B2W alapító tulajdonosa segít, hogyan érezheted magad újra jól nőként és anyaként egyszerre.

Mit tapasztalsz, mennyire változik meg a nők megjelenése, a külsőségekhez való hozzáállása, amikor anyává válnak?

Én magam is anya vagyok, sok fázison estem át. Muszáj, hogy rendben legyél saját magaddal, mert belekerülsz egy olyan ördögi körbe, ami lehúz. Igyekezz, hogy jól érezd magad a bőrödben, mert ettől egyrészt a gyermeked is jobban érzi magát, másrészt a párodra is hatással lesz, ha azt látja, hogy te jól vagy. Ha nem figyelsz oda magadra, a környezeted is el fog hanyagolni, onnantól kezdve csak rosszabbodik a helyzet.

 Saját magadnak kell megtenni az első lépést, nem mástól várni a csodát!

Az anyává válás egy nagy vállalás, azt gondolom a nők többsége nincs felkészülve az anyaságra. Az ezzel járó óriási felelősséget soha nem tudjuk igazán feldolgozni, mert mindig is aggódni fogunk a gyermekünkért. Nem fogjuk tudni nyugodtan kimondani, hogy jó anyák vagyunk, mert örökös a lelkiismeret-furdalás. Sokszor az anyák túlvállalják magukat, nincs idejük és sok olyan problémájuk van, amik miatt rosszul érzik magukat. A család és barátok sokat tudnak segíteni, biztatni, támogatni, elismeréseket adni. Az első lépést azonban neked kell megtenni. Nehéz, de meg kell tenni, mert meglesz a gyümölcse és jobban fogod magad érezni.

Úgy vagy jó, ahogy vagy. A Te gyermekednek, a párodnak így vagy jól. Ragyogjál!

– Vannak trükkjeid, mindennapi praktikáid, hogyan lehet az anyaság mellett megőrizni a nőiességet?

Emlékezz vissza arra a pillanatra, mikor először találkoztál a pároddal. Ahhoz képest, MOST hogy nézel ki? Milyen ruha volt abban a pillanatban rajtad? Milyen volt a kisugárzásod, és hogy érezted magad? Valahogy vissza kell varázsolni azt az időszakot, hogy a kapcsolat újra a régi legyen. Nem szabad harcolni a pároddal, de kérni kell tőle segítséget, mert a férfiak szívesen segítenek, ha megkérdezik őket. A férfiak harcolnak, a nők pedig gondoskodnak.

Sokszor az időhiány miatt legkényelmesebb felvenni egy mackónadrágot és már készen is vannak az anyukák. Mi javasolsz, mi legyen az anyukák otthoni viselete?

–  Ha lyukas a mackónadrágod, légyszíves vegyél egy másikat vagy egy cicanadrágot, amiben jó a feneked 🙂 Le kell cserélni a kényelmesebb otthoni ruhatárat, mert meg kell találni azt a pillanatot, amikor vonzó voltál a párodnak. Hidd el, te is jobban fogod magad érezni!

– Anyaként mit gondolsz, miért fontos a gyerkőc mellett énidőt tartani?

A legnagyobb gond az időbeosztás. Tudni kell segítséget kérni ugyanúgy, ahogy egy munkahelyen is leosztjuk a feladatokat. Onnantól kezdve, hogy időzavarban vagy, nem fogsz tudni magadra koncentrálni és nem fogod jól érezni magad a bőrödben. Ahhoz, hogy te fel tudj töltődni és újabb energiához juss, kell az ÉNIDŐ.

Mi lehet egy olyan anyuka számára az első lépés, aki most érzi szükségesnek a változtatást?

Vegyél egy mély levegőt, ülj le és vedd észre magad és a környezetedet, hogy jól érzed-e magad. Ha nem érzed jól magad, akkor vegyél elő egy papírt és állíts fel célokat magadnak. Képzeld el, hogy mire vágysz egy év múlva, hogyan szeretnél kinézni, mit szeretnél csinálni. A célok azért jók, mert utána meg lehet nézni, hogy tudsz-e arrafelé tartani. Ez egy rendszert ad a fejünkben, hogy valójában mire vágyunk. Úgy elmennek az évek a gyermek mellett, hogy egyszer csak azt vesszük észre, kimaradtunk belőle.

További stílustippekért nézd meg videónkat!