Szülőként egész évben rettegünk az iskolakezdéstől, így nyár végén pedig különösen. Hosszú a bevásárlólista, az üzletek folyamatosan bombáznak kihagyhatatlan akcióikkal, neked pedig el kell igazodnod az információk áradatában. Ez nem könnyű feladat, ezért Bódogh Gabriella webshopshopmenedzser összegyűjtött néhány hasznos tanácsot, amivel leegyszerűsítheted a sulikezdést.

De nehéz az iskolatáska…

A dal jól megfogalmazza a lényeget, mert az iskolatáska kiválasztásakor gondolnod kell arra, hogy olykor nagyon sok és nehéz felszerelést kell vinnie gyermekednek a suliba. Fejtörést okozhat, hogy milyen táskát válassz, ami védi gyermeked gerincét, valamint ár-érték arányban is megfelelő. Talán az iskolatáska az egyedüli, amin nem tudsz és nem is érdemes spórolni, mert ebben az esetben az olcsó tényleg drága lehet. Többféle iskolatáska érhető el a piacon, de alapvető szempont, hogy a táska ergonomikus kialakítása védje gyermeked tartását, csökkentve a rá nehezedő súlyt, amit vinnie kell. Praktikussági szempontból két vállra akasztható, állítható vállpántú, több rekeszes hátitáskát válassz, hogy legyen hely elkülöníteni és egyenletesen elpakolni gyermeked iskolai felszerelését. Ügyelj arra, és ellenőrizd a felszerelését, hogy a nem mindennap használt könyveket, füzeteket az iskolapadban vagy a szekrényében hagyja, ezzel is kímélve gyermeked, hogy felesleges dolgokat ne cipeljen.

Tolltartó:emeletes vagy kinyitható

A tanítók iskolánként  más-más dolgokat ajánlanak, de szeretik ha az összes írószer elfér egy helyen. Legyen többemeletes vagy kinyitható? A leggyakoribb választás a többemeletes tolltartókra esik, viszont így a suliban azzal megy el az idő, hogy gyermeked azt keresi, melyik szinten találja meg a szükséges ceruzát vagy éppen a radírt. Áttekinthetőbb, ha egy kihajthatós tolltartót választasz, mert bár kevesebb dolog fér el benne, mégis egyből megtalálja a legfontosabb íróeszközöket, mellé pedig választhatsz egy hengeres tolltartót, amiben a ritkábban használt íróeszközöket tárolhatjátok.

Írószerek hálójában

Mielőtt döntesz, gondolj bele, hogy a most megvásárolt írószereket gyermeked várhatóan a tanév végéig fogja használni. Mérlegelned kell, hogy olcsóbb vagy jobb minőségű eszközöket válassz. Érdemes a leggyakrabban használt ceruzákból, tollakból és a radírból jobb minőségűt venni, mert iskolásod így szebben fog majd tudni írni. Azokból a tanszerekből, amiket nem használ csemetéd túl gyakran, vásárolhatsz olcsóbbat is.

Füzetek bűvöletében

Nem mindegy, hogy milyen füzetet választasz, mert különbség van a kicsik és a nagyoknak való között, ezért mindig a korosztálynak megfelelő beosztásút vásárold. Érdemes figyelembe venni azt is, hogy a suliban a tanítók mit javasolnak. Választhatsz a sokféle mintázatú drágább, vagy az olcsóbb füzetek közül is. Utóbbit egy kis kézügyességgel egyedivé varázsolhatod  gyermeked számára. Azokból a tanszerekből, amiket csemetéd nem használ túl gyakran, beszerezhetsz az olcsóbbat is.

Tornazsák és tisztasági csomag

A tornazsákot te is képes vagy megvarrni, de a nagyit is megkérheted rá. Ha ez mégsem megoldás, választhatsz különböző mintázatú zsákokat is. Arra figyelj, hogy a tornazsákba a testnevelés órához előírt tornaruhák és tornacipők is elférjenek. Ha gyermekednek nem szükséges speciális cipő, felesleges túl drágát választanod, mert gyorsan ki fogja nőni, és sajnálni fogod érte a kiadott pénzt.
A tisztasági csomagba azokat a dolgokat kell megvenned, amiket a suli nem biztosít: kéztörlő, fogkefe  fogkrémmel, fésű, műanyag pohár, kiskanál és zsebkendő.

Ha csemetéd most kezdi meg az első osztályt, feltétlenül olvass neki témába vágó verseket. Ezzel is megkönnyítheted a hangolódást.

A legaranyosabb versek iskolakezdésre: ezeket tanítsd meg gyermekednek!